Memur, emekli enflasyon zammı belli oldu! İşte Temmuz ayı zam oranı…

Emekli ve memurun Temmuz'dan itibaren geçerli olacak maaş zammı belli oldu. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Haziran enflasyonuna göre memur ve emekli zammı yüzde 41,69 oranında olacak. En düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli maaşı 6 bin liraya çıktı. İşte Temmuz 2022 zamlı öğretmen, polis, avukat, doktor, hemşire, vaiz zamlı maaş listesi…

Memur, emekli enflasyon zammı belli oldu! İşte Temmuz ayı zam oranı… - Sayfa 1

Emekli ve memurun Temmuz'dan itibaren geçerli olacak maaş zammı  belli oldu. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Haziran enflasyonuna göre memur ve emekli zammı yüzde 41,69 oranında olacak. En düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli maaşı 6 bin liraya çıktı.

112
Memur, emekli enflasyon zammı belli oldu! İşte Temmuz ayı zam oranı… - Sayfa 2

Peki Emekli zammı ve memur maaşına ne kadar zam geldi oran ne? SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı kaç lira olacak? Polis, doktor, avukat, öğretmen, hemşire, imam enflasyon farkı ile Temmuz maaşlarının tam listesi şöyle...

212
Memur, emekli enflasyon zammı belli oldu! İşte Temmuz ayı zam oranı… - Sayfa 3

Haziran Enflasyon rakamları belli oldu

Emekli ve memur maaşları için belirleyici olan Temmuz zammı Haziran 2022 enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. AA Finans anketine katılan ekonomistler yüzde 4,44 tahmininde bulundu. Enflasyon da bu rakama yakın çıktı.

312
Memur, emekli enflasyon zammı belli oldu! İşte Temmuz ayı zam oranı… - Sayfa 4

Memur enflasyon zammı ne kadar oldu?

Memur ve memur emeklisi maaşları için zam oranı yılın ilk 6 ayındaki enflasyon farkı ve toplu sözleşme zam oranının toplamı kadar oluyor. Haziran enflasyonunun açıklanması ile birlikte Memur ve memur emeklisi için zam oranı yüzde 41,69 olarak belirlenmiş oldu. Böylece Haziran enflasyonu ile Temmuz 2022 zammı sonrası en düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli maaşı 6 bin liraya çıktı. Memur emeklisi de yüzde 41,69 oranında zam aldı. En düşük memur emeklisi maaşı 4.289 liradan 6.054 liraya yükseldi.

412