Gündem
17 Haz 2020 21:36 Son Güncelleme: 17 Haz 2020 21:36

Meme Estetiği ile Etkileyici Bir Vücuda Sahip Olun

Meme estetiğinin sağladığı dikleştirme, meme büyütme veya meme küçültme gibi olanaklar, kadınları hayalindeki meme görünümüne sahip olmalarını sağlıyor.

Meme estetiği, son yılların en popüler estetik operasyonlarından biri. Kadınların kendilerini çekici hissetmelerinin anahtar noktası olan göğüsler, meme estetiği ile daha kusursuz bir hale gelebiliyor. Meme estetiğinin sağladığı dikleştirme, meme büyütme veya meme küçültme gibi olanaklar, kadınları hayalindeki meme görünümüne sahip olmalarını sağlıyor. Doğum sonrası deforme olan göğüslerinizi meme estetiği ile dikleştirebilir veya küçük göğüslerinizi büyüterek daha çekici meme görünümüne sahip olabilirsiniz. Meme estetiği artık hayallerinizde kalmasın. Quartz Poliklinik’e gelerek hayalinizdeki meme estetiği ile ilgili bilgi alabilirsiniz. En iyi meme estetiği doktorlarından Op. Dr. Leyla Arvas bizlere meme estetiğinin detaylarını anlatıyor. 

 

Meme Büyütme Estetiği

 

Meme büyütme ameliyatı, küçük meme görünümünden rahatsız olan ve daha dolgun meme görünümü isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Küçük göğüslere sahip olan kadınlar kendilerini çekici hissetmeyebilir ve kadınsı görünmediklerini düşünebilirler. Toplumda kabul gören 90-60-90 ölçüler için dolgun bir meme görünümü gereklidir. 

Meme büyütme estetiği hormonal ve fiziksel gelişimini tamamlayan 20 yaşının üzerindeki kadınlar için uygundur. Memenin ne kadar büyüyeceği, kişinin boyu, kilosu, meme yapısı ve vücut oranlarına uygun bir şekilde doktorunuz ile birlikte belirlenir. Meme büyütme, silikon protez yardımıyla veya kişinin kendi yağ dokusu kullanılarak yapılabilir. Eğer iki yöntemi birlikte kullanmak isterseniz protezle meme büyütme estetiği ile birlikte göğüslere yağ enjeksiyonu kombine edilebilir. Yağ enjeksiyonu ile göğüs büyütme hem vücudunuzdaki fazla bölgesel yağların azalmasına yardımcı olacak hem de göğüslerinizde doğal dolgunluk sağlayacaktır. 

 

 

Meme Küçültme Estetiği

 

Meme küçültme estetiği son yıllarda git gide popülerleşen meme estetiklerinin başında geliyor. Büyük göğüslerinden kurtulmak isteyen, daha aktif ve dinamik hissetmek isteyen kadınlar meme küçültme estetiği ile ideal meme boyuna ulaşabiliyor. Spor yapmanıza engel olan, sırt ve omuz ağrılarına yol açan ve kötü kokuya neden olan büyük göğüslerinizden şimdi kurtulma zamanı!

Meme küçültme estetiği olan hastalarımız, ameliyat sonrasında daha zayıf ve fit göründüklerini söylüyorlar. Büyük memelerin yarattığı şişman görünüm ameliyattan sonra ortadan kalkar. Meme küçültme estetiğinde iki farklı kesi tekniği vardı: Lolipop tekniği ve ters T tekniği. Lolipop keside, sadece meme ucundan girilerek fazla olan deri ve yağ dokusu dışarı çıkarılır. Hamile kalma planınız varsa bunu meme küçültme ameliyatından önce doktorunuzla paylaşmalısınız. Buna göre ameliyat sırasında süt kanallarınız korunacaktır. Bir diğer teknik ise ters T tekniği. Bu yöntemde meme altınıza yatay bir kesi açılır ve meme ucuna doğru ters T şeklinde uzatılır. Bu teknik daha pratik olmasına rağmen memede daha belirgin ameliyat izi kalmasına yol açıyor. Fraxel Dual lazer teknolojisinden destek alarak meme küçültme estetiği sonrasında ameliyat izinizi sildirebilirsiniz.

 

 

Meme Dikleştirme Estetiği

Meme dikleştirme estetiği meme kaldırma veya mastopexy ameliyatı olarak da biliniyor. Meme dikleştirme estetiği büyük memesi olan ve meme sarkması yaşayanlar tarafından veya doğum sonrası memesinde deforme olan kadınlar tarafından tercih edilir. 

Peki, memenizin sarkıp sarkmadığını nasıl anlarsınız? Ayna karşısında göğüslerinize bakın. Meme ucunuz, meme altı çizgisinin üzerinde kalıyorsa sizde meme sarkması görünmüyor demektir. Fakat meme ucunuz, meme çizgisinin altında kalıyorsa meme sarkmasının görüldüğünü ve meme dikleştirme ameliyatına ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz. 

Meme dikleştirme ameliyat izi, kişinin memesinin ne kadar sarktığına bağlı olarak değişir. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyatta memenin sarkan kısmı vücuttan uzaklaştırılır ve meme derisi gerilerek tekrar dikilir. Meme dikleştirme ameliyatı ile kombine estetik yaptırarak meme küçültme ve dikleştirme etkisini aynı anda görebilirsiniz. 

 

Meme Estetiği Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan Quartz Poliklink’i arayarak meme dikleştirme, meme büyütme ve meme küçültme fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr. Leyla Arvas
Plastik Estetik Cerrahi

ETİKETLER
#meme estetiği