Gündem
07 Haz 2016 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Memduh Ün'den Fatma Girik'i kızdıran vasiyet: "Fatma ben ölürsem git..."

Hollanda'da düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali'nde Günaydın'dan Funda Karayel'le buluşan Fatma Girik, Memduh Ün'ün vasiyetini açıkladı.

Eşinin kendisine "Fatma ben ölürsem, git evlen biriyle; sana vasiyetimdir" dediğini belirten usta oyuncu, eşinin bu sözlerine "Bu kadar yıl ne yapacağıma karıştın, bırak artık sonrasına da ben karar vereyim" şeklinde yanıt vermiş.

İşte Funda Karayel'in kaleme aldığı yazıdaki ilgili kısım;

Festivalin bu yılki onur konukları, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit'ti... Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alan Hülya Koçyiğit, sinemaseverlere "Sizin sayenizde bu ödülü aldım" dedi. Kendisinden öğrenecek o kadar çok şey var ki... Saatlerce konuşsun, sıkılmadan dinlenir. Efsanevi yıldızları tanıdıkça, 'Yeşilçam başkadır' sözünü daha iyi anlıyor insan.

"BEN ÖLÜRSEM GİT BİRİYLE EVLEN"

Tören sonrası hep birlikte Lahey'e, Büyükelçi Sadık Arslan'ın verdiği resepsiyona gittik. Resepsiyon sırasında Fatma Girik'e, 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün'ün vasiyetini sorup ekledim, "Sanırım sizin evlenmenizi vasiyet etmiş..." Kahkahayı patlatıp işin aslını anlattı. Memduh Ün, ömrünün son günlerinde "Fatma ben ölürsem, git evlen biriyle; sana vasiyetimdir" demiş. Girik de, "Bu kadar yıl ne yapacağıma karıştın, bırak artık sonrasına da ben karar vereyim" demiş.

"NEREDEN BULDUNUZ BU ÇİRKİNİ?"

Fatma Girik'in hikayeleri kitap olmalı. Sohbetimiz sırasında; 50 kere setten kovulduğunu, hatta bir gün Atıf Yılmaz'ın kendisi için "Nereden buldunuz bu çirkini? Size güzel birini bulun demedim mi?" dediğini anlattı. Ben de "Genç oyuncular, iki kere setten kovulsalar sektöre küserler" dedim. "Tabii ya kolay mı... Ama gençler korkmasınlar, her şeyin üstesinden gelirler" dedi usta oyuncu.

Girik, festivallerle ilgili genel bir eleştiride de bulundu. "Neden hep erkeklere onur ödülü veriyorlar?" dediğimde, "Kadın oyuncuların hepsi ölmüş, öyle diyorlar. Eğer öldüyse, kızını-oğlunu çağırın, ödülünü verin. Hep erkekler ödül alır mı!" diye yanıt verdi.