Spor
15 Eyl 2023 19:55 Son Güncelleme: 15 Eyl 2023 20:00

Melissa Vargas milli formaya veda mı edecek? Yeni kural resmen hayata geçti

Uluslararası Voleybol Federasyonu, A milli takımlar düzeyinde "devşirme" voleybolcu uygulamasına önemli bir sınırlama getirdi. Alınan karar sonucunda bir ülkenin A milli takımında forma giymiş voleybolcular, vatandaşlık alsa da artık başka bir ülkenin A milli takımında görev yapamayacak.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), A milli takımlar düzeyinde voleybolcu "devşirme" uygulamasına önemli bir sınırlama getirdi. FIVB, "voleybolcu devşirme yönteminde" bugün (15 Eylül 2023) itibariyle değişikliğe gitti.

BAŞKA ÜLKENİN FORMASINI GİYEMEYECEKLER

FIVB'nin aldığı karar sonucunda bir ülkenin A milli takımında forma giymiş voleybolcular, vatandaşlık alsa da artık başka bir ülkenin A milli takımında görev yapamayacak. Başka ülkelerde doğan ve söz konusu tarihten önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan 5 isim ise bu karardan etkilenmeyecek ve A milli takımlarda forma giyebilecek.

VARGAS TÜRKİYE İÇİN OYNAMAYA DEVAM EDECEK

Filenin Sultanları'nın yıldızı Küba asıllı Melissa Vargas, 2021 yılında Türkiye vatandaşlığına geçtiği için FIVB'nin yeni devşirme kuralından etkilenmeyecek. Türkiye'nin Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonluğunda sahaya önemli katkı koyan isimlerden Vargas'a, 18 yaşında yaşadığı sakatlık sonrası, yeterli tedavi imkanı olmadığını ileri sürdüğü Küba tarafından, 4 yıl men cezası verildi. Sığınmacı statüsünde gittiği İsviçre'de voleybol hayatına devam eden genç sporcu, bu süreçte Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe'nin dikkatini çekti. Fenerbahçe'ye 19 yaşında transfer edilen ve sarı-lacivertli formayla başarılı performans sergileyen Vargas, Sırbistan'ın da istemesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını tercih etti. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını 2021'de alan ve iki yıl bekledikten sonra aynı hedefe koşmaya başladığı Filenin Sultanları ile Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunu kazanan Vargas, şu anda Japonya'da 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takım'ın olimpiyat kotası kovalayan kadrosunda yer alıyor.