Gündem
02 Mar 2024 11:47 Son Güncelleme: 02 Mar 2024 11:48

Melik Yiğitel’den Reha Muhtar’a sert eleştiri! ‘Habercilikte tahribat yarattı…’

Gazeteci Melik Yiğitel, katıldığı bir YouTube yayınında Reha Muhtar’a sert eleştirilerde bulundu. “Show TV dönemi tuhaf bir dönemdi” diyen Melik Yiğitel, “Haberciliği tahrip etti. Onu toparlamak baya baya zaman aldı” ifadelerini kullandı.

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, YouTube’da yayınlanan ‘Başak Şengül ile Medya Arkası’ programında Reha Muhtar’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ÇOK BAŞKA BİR YAYIN YAPIYORDU…”

“Show TV dönemi tuhaf bir dönemdi” diyerek sözlerine başlayan Melik Yiğitel, o zamanki habercilik tecrübelerini şöyle aktardı:  

“Reha Muhtar'dan sonra Kanal D'den oraya gittik. Adamın biri mesela geliyor, ‘Ağabey ben kulağımla balon şişirebiliyorum’ diyor. Ben de ‘Ya kulağında delik vardır, bu ciddi problem. Kulakla balon şişmez. Yani, duyma kaybı yapar. Sen bir doktora git’ diyorum. Bunun üzerine adam bana küfrediyor.  Öbürü diyor, ‘Ağabey diyor, benim papağan Allah diyor, çekecekmişsiniz.’ Bir tane istihbarat telefonu vardı bizim masada… Mesela bir kadın diziye takmış, bağırıyor ‘Bunları neden evlendirmiyorsunuz?’ diye… ‘Ya bu neyden bahsediyor, biz nereye geldik ya?’ diyorum. Sonra Tuncay Özkan’a ‘Ağabey bu nasıl olacak dedim, nasıl yapacağız bu işi?’ O da ‘oturtacağız’ dedi. Yani habercilik anlamında çok farklı bir ekol Reha Muhtar…”

“HABER DEĞİL ŞOV YAPIYORDU…”

Sözlerinin devamında Reha Muhtar’ın haber değil şov yaptığını savunan Melik Yiğitel, o dönemki arşiv görüntülerinin de büyük sorunlu olduğunu paylaştı:

“Reality şov yapıyordu. Reality şov yani. Mesela tüp zammı... Bir gün gittiğimde tüpe zam gelmiş. Ben o zaman Show TV’de haber müdürüydüm. Öğlen bülteni için hızlıca bir küçük haber yapmak istedim. Arşivden tüp zamlarıyla ilgili görüntü istedim. Görüntülerde adamın biri tüpün kordonu boynuna dalanmış. ‘Yeter, zam, zam, zam’ diye bağırıyor. ‘Bu verilmez’ dedim. Diğer görüntüyü açtırıyorum adam tüple birlikte kendini havuza atıyor. Tüp görüntüsü yok ya... Arşivde haber yapacak tüp görüntüsü yok. Sonra Tuncay Özkan'a arşivle başlayacağız dedim.”

“BİR HAFTA ARŞİV ÇALIŞTIK…”

Devam eden süreçte arşiv çalışması için büyük zaman harcadıklarından dile getiren Yiğitel, “Yani arşivde düz Sayıştay, Danıştay binası yok. Meclis görüntüsü yok, onun yerine adamın biri çatıya çıkmış bağırıyor, ‘Kendimi atacağım aşağı, param orada kaldı’ diye. ‘Meclis görüntüsünde niye bu var?’ diyorum. ‘Ağabey meclisin çatısına çıktı’ diye cevap alıyorum” ifadelerini kullandı.

“KAMERA SALLANSIN DİYE TEKME ATILIYORMUŞ…”

Arşivdeki görüntülerin tümünün ileri-geri giderek sallandığına da dikkat çeken gazeteci, bunun sebebini sorduğunda ise Reha Muhtar’ın tripodların hepsini toplattığını öğrendiğini açıkladı:

“Kameramanlara tripot kullandırtmıyormuş. ‘Peki grup toplantısını nasıl omuzda çekiyorsunuz’ diye sorduğumdaysa, ‘Koysak bile biz tripoda tekme atıyorduk sallansın diye’ cevabını aldım.”

“BAMBAŞKA BİR TELEVİZYONCULUK…”

Reha Muhtar için ‘Bambaşka bir televizyonculuk’ tanımında bulunan Melik Yiğitel, ‘silinmeyen bir imaj’ yaptığını belirterek 3 yılın sonunda bile merak edildiğini sözlerine ekledi.

“TOPARLAMAK BAYA ZAMAN ALDI…”

O dönemki reytinglere de değinen Melik Yiğitel, Reha Muhtar’ın habercilik algısını yerle bir ettiğini, haberciliği tahrip ettiğini ve bunu toparlamanın uzun bir süre aldığını dile getirdi:

“O bir fenomendi… Bence haberciliği geriletti. Çok ciddi geriletti. Tahribat yarattı. Memleketteki haber algısını yerle bir etti. Hakikaten haberciliği tahrip etti. Onu toparlamak baya baya zaman aldı.”

İşte o açıklamalar...