Gündem
08 Ara 2020 14:13 Son Güncelleme: 08 Ara 2020 15:40

Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ı tehdit etti: "Ya yola geleceksin, ya da..."

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı "Ya kendiliğinden Mecliste yola geleceksin. Ya da yola getirileceksin" ifadeleriyle tehdit etti.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı "Ya kendiliğinden Mecliste yola geleceksin. Ya da yola getirileceksin" ifadeleriyle tehdit etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirilen Aralık ayının ilk toplantısında Mansur Yavaş, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin önergesini, “Süresi içinde verilmedi” gerekçesiyle kabul etmemişti. Köse, ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatılmıştı. AKP’li meclis üyeleri, Köse’nin mikrofonunun kapatılmasını masalarına vurarak protesto ederken Mansur Yavaş, “Masaya çıkın tepinin isterseniz” demişti.

Bu anların görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Gökçek, "Bak Mansur, başkanlık makamına oturup despotluk yapmaya çalışıyorsun" iddiasında bulundu.

Açıklamasında Yavaş'ı tehdit eden Gökçek, "AK Partililer arslan terbiyecisidir. Değil ki senin gibi birini terbiye etmesinler... Ya kendiliğinden Meclisde yola geleceksin. Ya da yola getirileceksin..." ifadelerini kullandı.

40 SUÇ DUYURUSUNUN KAMUYA BEDELİ 3 MİLYAR TL
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Son 10 yılda adrese teslim ihalelerin savcılığa bildirildiğini belirten Yavaş, “Sadece altı suç duyurusuna konu olan harcamalar toplamı 2,8 milyar; 40 suç duyurusunun toplam kamuya bedeli ise 3 milyar TL” demişti.

Yavaş, "Ankapark’ın daha fazla zarar yaratmaması için bilirkişi tespiti yaptırdık. Ankapark için herhangi bir kira öngörmemişler. Kirayı, bilet gelirlerinin yüzde 3’ü olarak belirlemişler. Teslim edilen malın teminatı yok, sigortası yok. Savcılığa vereceğiz. Ankapark sadece Ankara’ya değil, Türkiye’ye atılan bir kazıktır. Bu asrın yolsuzluğuna kim sahip çıkıyorsa o vebalin ortağıdır" demişti.

Gökçek dönenimde yaptırılan Ankapark’ı, “Asrın yolsuzluğu” olarak nitelendiren Mansur Yavaş’ın açıkladığı bilirkişi raporuna göre, tesis kapalı olduğu süre içinde 111 milyon TL’lik kamu zararına yol açtı.