Gündem
23 Eki 2017 19:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:12

Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği tarih belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği tarih belli oldu. Gökçek, istifa edeceği tarihi kişisel Twitter hesabından duyurdu ve 'İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim.' açıklamasında bulundu.

Ekim ayı başından bu yana istifa edip etmeyeceği konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Dün Ankara kulislerinde gözler yine Başkan Melih Gökçek’teydi. Gökçek’in istifa etmeden önce son bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istediği belirtilirken o görüşme dün yapıldı. Gökçek’e Cumhurbaşkanlığı’ndan saat 16.00-16.30 saatleri için randevu verildi. Saat 16.00’da Beştepe’ye gelen Gökçek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek saat 17.55’te ayrıldı. Görüşmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamına gitmeyen ve Dikmen’deki konutuna da geçmeyen Gökçek’in nerede olduğu merak konusu oldu. Gökçek’in dün akşam saatlerinde oğlu Osman Gökçek’in Genel Yayın Koordinatörü olduğu Beyaz TV’ye geçtiği öğrenildi.

Gökçek'in açıklamaları şöyle:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim."



PROJELERİ DOSYA OLARAK SUNDU

Gökçek’in Erdoğan’la görüşmesine ilişkin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Gökçek’in, “En büyük projem” dediği Ankapark’ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak istediğini Erdoğan’a ilettiği kaydedildi. Erdoğan ile dünkü randevusuna geçen haftadan beri hazırlanan Gökçek, belediye bürokratlarından devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi isteyerek, projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dosya olarak sundu. Gökçek’in ayrıca “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Cumhurbaşkanı’na götürdüğü ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğini duyurduğu dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Erdoğan, "Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık." ifadesini kullandı.

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, paylaşımlarda bulundu.

"Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık." değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak. Ben gençlere güveniyorum. Gençlerin sahip oldukları imkanların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum."