Gündem
15 Ara 2020 09:34 Son Güncelleme: 15 Ara 2020 09:40

Melih Gökçek hakim karşısına çıkacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin istifa ettirilen eski başkanı Melih Gökçek'e yargı yolu gözüktü.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin istifa ettirilen eski başkanı Melih Gökçek, CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan'a yönelik iftira ve hakaretleri nedeniyle mahkeme önüne çıkacak. Özcan'ın açtığı iftira ve hakaret davası kabul edildi. Davanın ilk duruşması 2 Mart 2021’de Ankara'da görülecek.

Ankara eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’a “FETÖ sempatizanı” deyip 140 bin TL maaş aldığını öne sürmüştü. Gökçek, tweetlerinin devamında “Yanlışsa son üç ay bordrolarını yayınlayın, düzeltelim” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Özcan, Gökçek’e hakaret ve iftira suçlamasıyla şikayetçi oldu. Özcan'ın açtığı iftira ve hakaret davası kabul edildi. Davanın ilk duruşması 2 Mart 2021’de Ankara Adliyesi'nde görülecek. Yurter Özcan, avukatı aracılığıyla sunduğu dava dilekçesinde, FETÖ’nün Ergenekon kumpası döneminde hedef olduğunu belirtmişti.

Gökçek’in iddia ettiği maaşı almadığını açıklayan CHP’li Özcan, maaşının devlet sırrı olmadığını ve Gökçek’in bizzat kendisine ya da CHP Genel Merkezi’ne başvurup bu bilgiyi alabileceğini ifade etmişti.

İşte CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın dilekçesi: