Gündem
07 Ara 2011 11:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

MELİH AŞIK VE BEN 12 EYLÜL DARBESİNİN SOSYAL DEMOKRASİ GETİRECEĞİNE İNANDIK!

12 Eylül döneminde İsveç'e yerleşen yazar Demir Özlü, Balçiçek İlter'in hazırlayıp sunduğu Söz Sende programında o döneme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

12 Eylül döneminde İsveç'e yerleşen, vatandaşlıktan çıkarılan ve yıllarca sürgün hayatı yaşayan yazar Demir Özlü, Balçiçek İlter'in hazırlayıp sunduğu Söz Sende programında o döneme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

12 Eylül darbesinden 10 ay önce İsveç'e yerleştiğini söyleyen Demir Özlü, darbe haberini ilk aldığında neler düşündüğünü şöyle anlattı: "Haberi aldığımızda Melih Aşık ile beraberdik. Her gün insanlar ölüyordu, öncelikle bunun duracağına sevindik. Düzgün bir şey yapılacak diye mutlu olduk. Hatta Melih Aşık, 'Bu darbeyi yapanlar sosyal demokratlığa doğru gidecekler.' dedi. Bir hafta buna inandık. Sonra burada korkunç şeyler olduğunu gördük." Yıllarca İsveç'te yaşadıktan sonra 1985 yılında 'yurda dön' çağrısı gelmesine rağmen ülkeye dönmemesi üzerine vatandaşlıktan çıkarıldığını da belirten Özlü, bunu umursamadığını ama bir alman polis kendisine 'vatansız' deyince duygulandığını söyledi.

Orhan Pamuk fazla narsist

Orhan Pamuk'un Nobel ödülü almasına da değinen Özlü, "Orhan Pamuk'a ödül vermeleri güzel bir şey fakat kendisi pek sıcaklık duyduğum birisi değildir. Berlin'de tanışmıştık, bende yarattığı izlenim kendisini çok seven bir tip olmasıydı. Narsist bir tandans gördüm. Ben kendini çok düşünen yazarları değil de başkalarının yanında rahatça yer alan, alçakgönüllü davranan yazarları severim. Bizde narsist yazarlar batıya göre daha fazla. Ben bunu hiç sevmiyorum." diye konuştu.