Medya
23 Mayıs 2021 09:47 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2021 10:25

Melih Altınok'tan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek: Cumhuriyet doğrusunu yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun manşetleri üzerinden hedef aldığı Cumhuriyet Gazetesi, yaptığı açıklama ile Soylu’ya yanıt verdi, söz konusu manşetlerin çoğunluğunun Can Dündar döneminde atıldığını söyledi. Bu açıklama sonrasında tartışmalar devam ediyor.

Süleyman Soylu’nun manşetlerini göstererek hedef aldığı Cumhuriyet Gazetesi, Bakan’a yanıt yazısı yayımladı. Gazete, söz konusu manşetlerin Can Dündar’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde atıldığını belirtti. Bu açıklamaya tepkiler sürerken, Sabah yazarı Melih Altınok'tan Cumhuriyet'e destek geldi.

Gazetenin açıklamasını doğru bulan Altınok, "Gazetenin cesur özeleştirisine karşı tepkilerin bugün yoğunlaşmasının sebebiyse, gündemdeki "kamikazelerin" yarattığı hava olmalı. Zira 17-25 Aralık benzeri bir rüzgâr estirilmeye çalışılıyor. 15 Temmuz sonrası uykuya dalan kriptolar, sosyal medyadaki mezarlarından uyandırılıyor..." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet yönetimine 'mahalle baskısı' olduğunu öne süren Altınok, "FETÖ'süz bir Türkiye'yi yaşanmaz bulup soluğu yurt dışında alanların geri dönüş umudu artmış olacak ki, deşifre olmuş isimler bile yeniden cilalanıyor...
Ve kendisini muhalif diye tarif edenler de yine tuzağa düşüyor; düşmanımın düşmanı dostumdur bataklığında debeleniyor. Yoksa bir "Cumhuriyetçi" 15 Temmuz darbesinden sonra FETÖ'cülerle birlikte yurt dışına kaçmak zorunda kalan adamın trollüğünü niye "gazetecilik" diye sahiplensin, yüceltsin ki? Bakalım Cumhuriyet yönetimi bu mahalle baskısına ne kadar direnebilecek?" şeklinde yazısını sürdürdü.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN