Medya
18 Nis 2021 08:58 Son Güncelleme: 18 Nis 2021 17:12

Melih Altınok, Ertuğrul Özkök'ün "Özköşk" benzetmesine sitemlerini yersiz buldu

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, geçtiğimiz gün Sözcü gazetesinde yayınlanan "Reformist Tonton" başlıklı haber üzerine, "Sizce bu 'Reformist Tonton' sayfası hangi gazetede çıktı" başlıklı bir yazı kaleme almış, bu yazıdan hareketle, kendine Özal döneminde "Özköşk" benzetmesi yapanları eleştirmişti. Bugün ise Sabah yazarı Melih Altınok, "Ertuğrul Özköşk'ün nesi var" başlıklı bir yazı yazdı.

Melih Altınok, bugünkü yazısının "Ertuğrul Özköşk'ün nesi var" başlıklı bölümünde, Ertuğrul Özkök'ün bir dönem kendisine yapılan "Özköşk" benzetmesine sitemlerini eleştirdi.

Altınok yazısında; "Dün Turgut Özal'ın 28. ölüm yıldönümüydü. Rahmetli Cumhurbaşkanı'yla yakın münasebetlerinden dolayı o günlerde "Özköşk" diye anılan Ertuğrul Bey ise bu vesileyle "kendi anmasıyla" meşguldü. Güne özel "Reformist tonton" sayfası hazırlayan Sözcü gazetesine şöyle sesleniyordu Özkök: "Bana göre bu sayfa Türk solunun Özal için yaptığı alkışlanacak bir 'iade-i itibar' sayfası. Bana yıllarca 'Dönek', 'Özköşk' diyenlere de kapak olacak bir sayfa bu." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök'ün Özal hakkında söylediklerinde haklı olduğunu savunan Altınok, "Ama kendisine Özköşk diyenlere niye bu kadar kızgın anlayabilmiş değilim. Öyle ya değerini zamanında anlayıp Özal'a destek veren ilk isimlerden olduğunu kendisi de söylüyor işte. Hatta Özal yıllar sonra değer kazanınca kendisi de kazanmış gibi hissedecek kadar aidiyet geliştirmiş..." diyerek, bunu ustaca bir kelime oyunu olarak niteledi ve yazısını şöyle sürdürdü;

"Adamlar da bu yakınlığı ustaca bir kelime oyunuyla mühürlemişler. Cuk diye de oturan Özköşk yakıştırmasının neyine itiraz ediyorsunuz? Yoksa bu bir itiraz değil de hatırlatma mı Ertuğrul Bey?"