Gündem
26 Ara 2010 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

''MELEK YÜZLÜ ŞEYTAN DİYECEĞİMİZ GAZETECİLER VAR!" NİHAT GENÇ KİMLERİ KASTETTİ?

'Artık yazacak konuşacak maddi gücüm imkanım kalmadı' diyerek yazılarına ara veren en sıkı AKP muhalifi yazar Nihat Genç uzun bir aradan sonra konuştu.

Odatv’ye açıklamalarda bulunan Genç, yeni CHP’de liberal sızıntı iddiasında bulunarak ‘Kılıçdaroğlu’na ful destek tam destek.. Ancak kamuoyunda ve CHP’li seçmenin derin katmanlarında fazlasıyla endişeli bir hal var, herkes Kılıçdaroğlu’nu destekliyor ama bir liberal sızıntısı endişesi tahmininizden çok ileri.’ dedi.

Genç, şu değerlendirmelerde bulundu:
‘Bunun bir çok sebebi olabilir, ama ilk sebebi, Kılıçdaroğlu’na yaklaşmayı başaran bu yeni isimler fazlasıyla ‘temizlik’ meraklısı, içinde bulundukları kaba şeklini veriyor gibi görünüyorlar, ama bu tam doğru değil, küçücük bir pislik koskoca bir havuzu kirletir, pisliğin özelliği küçük bir çamur parçası ama bulunduğu kaba rengini hakim kılar.. Kılıçdaroğlu, bu birkaç ismin partiye verdiği bu koyu pis rengin çok farkında, peki ne yapıyor, kendine güveniyor.. Ben varken ben buradayken buna izin vermem diyor.. Şüphesiz çok şeyi bizim de aklımız almıyor.. Bir ‘hasar raporu’ düzenleyecek kadar benim de kaygılarım var ama Kılıçdaroğlu’nun bu fırtınayı planlı düzenlediğini bildiğim için biraz sakinim, Kılıçdaroğlu’nun da kendi düzenlediği bu fırtınada kayıpları oldu…’

ANKARA’DA CHP SİYASETİNİ ETKİLEYEN DERİN HALKALAR
Ankara’daki gazetecilerin CHP siyasetini etkileme çabasında olduğunu belirten Genç, ‘Ankara’da CHP siyasetini içerden etkileyen başka derin halkalar da var, bu halkaların en büyüğü Ankaralı gazetecilerin temsilcileri.. Her genel başkan bu temsilcilerden bilgi dedikodu alır ve paslaşırlar, ancak Ankara’da melek yüzlü şeytan diyeceğiniz birkaç gazeteci var ve bu gazeteciler tahmininizden daha büyük siyasetler yapıyorlar ve özel konuşmalarında genel başkanları şekillendirmeye çalışıyorlar.. Bugün Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki halkaları sıralayalım, birinci halka, ailesi ve yakın özel dostları.. İkincisi, medyanın Ankara temsilcileri.. Üçüncüsü CHP’de yakın mesai arkadaşları.. Dördüncü partinin taşra yöneticilerine verdiği özel telefonu.. Beşincisi, kendisinin okuduğu takip ettiği gazeteler.. Altıncısı kendisine bakanlıklardan belediyelerden ya da bilim adamlarından gönderilmiş özel soruşturma ya da bilgilendirme dosyaları.. Bence bu halkalardan en etkilisi Ankara’nın meşhur gazetecileri.. Bu gazeteciler çok profesyonel.. Yavaş yavaş şırınga etmeyi iyi biliyorlar.. Yazıları fazlasıyla hafif sade suya tirit gibi görünür ama içlerinde ilk gençlik yıllarından kalmış büyük bir kin var.. Genel başkanları ve partiyi kendi kavramsal dünyalarına çekmekte tecrübeleri var.. Şunu da söyleyeyim, Baykal’ın fazla tarafı, gün içinde kendine yani tek başına muhakeme edecek zamanı çok fazlaydı, Baykal’ın sert ve etkileyici yorumları ve kişiliğinin kaynağı da bu kendine ayırdığı fazla zamandır, kabul edelim ki Kılıçdaroğlu’nun ‘boş zaman’ ayarlarını öğrenmesi uzun sürecek, inşallah bu süreçte ‘boğulmaz’..’ dedi.