Gündem
24 Mar 2012 18:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:28

MEL GIBSON ÇANAKKALE FİLMİ İÇİN GELİYOR!

Çanakkale Savaşı'nı anlatan iki film birden vizyona girecek. 'Diriliş: Çanakkale 1915', 18 Ekim'de; 'Çanakkale İçinde' ise 15 Mart 2013'te halkla buluşacak.

Çanakkale Savaşı, iki filme birden konu oldu. Savaşı anlatan ilk film, yazar Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı, Yeşim Sezgin'in yönettiği 'Diriliş: Çanakkale 1915'.

Çanakkale Destanı'nın kahramanı Nusret Mayın gemisinin bire bir aynısının yer aldığı filmdeki savaş sahneleri için 500 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu askeri eğitim alacak. Çekimlerine Mayıs ayında, Çanakkale'de başlanacak olan film için dönemin hastane ve komuta merkezleri oluşturulacak. Yüksek rütbeli üç subayın danışmanlık yaptığı; su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer alacağı filmin deniz savaşları bölümü için 20 kişilik animasyon ekibi çalışmalara başladı. Film; 18 Ekim 2012'de sinema izleyicisiyle buluşacak.

MEL GIBSON KESİNLEŞTİ!

Ünlü yönetmen Serdar Akar'ın 'hayatımın projesi' diye lanse ettiği 'Çanakkale İçinde' isimli filmin ise son hazırlıkları tamamlandı. 15 Mart 2013'te vizyona girecek olan filmin oyuncu kadrosunda Mel Gibson'ın yanı sıra 'Yüzbaşı Hilmi' rolüyle Erdal Beşikçioğlu, 'Seyit Onbaşı' rolüyle Yetkin Dikinciler yer alıyor. Film, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan kahramanlıkları beyaz perdeye taşıyacak.

Sabah-Öner Öngün