Gündem
19 Ara 2012 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

MEIRELES CANLI YAYINDA AÇIKLADI; ''BENİM KIZIMA OKULDA..."

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, FB TV'de canlı yayına çıkarak kendisini savundu..

Fenerbahçe’nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, Galatasaray ile Türk Telekom Arena’da oynadıkları derbide kırmızı kart görerek oyundan atılmasının ardından ilk kez konuştu...
 
FB TV’de gerçekleştirilen canlı yayında hakem Halis Özkahya’nın raporu açıklandı. Özkhaya’nın raporuna, "Dibime kadar gelip çok yakın bir mesafeden bana tükürdü. Ayrıca Meireles eliyle kamuoyunda gay hareketi olarak algılanan işareti şahsıma yaptı. Kendisine kırmızı kart göstermemden sonra ayrı ayrı iki kez gay işareti yaparak rencide edicibir tavır sergiledi. Oyuncu bu esnasada kendi ana dilinde bana bağırdı" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

BEN TÜKÜRMEDİM VE GAY İŞARETİ YAPMADIM
 
Halis Özkahya’nın raporunun okunmasının ardından Portekizli futbolcu Raul Meireles, kendini savundu. İşte Raul Meireles’in sözleri...
 
"Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki ben kimsenin yüzüne tükürmedim. Bu benim kişiliğimle ilgili bir durum. Başta söylediğim gibi bu tip suçlamaları kişilik haklarıma bir saldırı olarak görüyorum. Ben kesinlikle tükürmedim bu doğru değil. Ona yönelik gay işareti anlamına gelecek bir ifadede bulunmadım. Ben ne yaptığının farkında olan birisiyim, tükürmedim ve gay işareti yapmadım. Burada benim cezalandırılmam isteniyorsa beni yaptığım şeylerden cezalandırsınlar."
 
BEN SERT BİR ŞEKİLDE ’İLK KEZ KART GÖRÜYORUM’ DEDİM
 
"Benim için kesinlikle ciddiyetsiz bir rapor. Futbol oyunu içerisinde haklı ve haksız kartlar olabiliyor. Ancak ben kartın haksız olduğunu düşünüyorum. Ben hakeme sert bir şekilde ’ilk kez kırmızı kart görüyorum’ dedim. Yobo ne dediğimi ve ne demediğimi duydu. Kabul edilebilir bir rapor değil bu. Benim için mantıksız. Gerçekleşmeyen bir olay bu. Benim tükürdüğümü bulamaz kimse. Çünkü böyle bir şey yok. Raporda olmayan bir şeyi olmuş gibi gösteriyorlar."
 
SADECE MELO İLE PORTEKİZCE KONUŞTUM
 
"Ben hakemle maçın başlangıcından beri İngilizce konuştum. Kendisi de bana İngilizce cevap verdi. İlk yaptığım faulde direkt sarı kart gösterdi. Birinci faulümde kart gösterdi ben de kendisine bunu sordum. O da bana yine İngilizce olarak ilk veya son olması değil faulün niteliğinden dolayı kart verdiğini söyledi. Bu görüşme İngilizce oldu. İkinci kartta da İngilizce konuştum ama bunu Portekizce yorumlaması ilginç. Ben hiç Portekizce konuşmadım. Ben sahada sadece Portekizce Melo ile konuştum. Başka kimseyle de Portekizce konuşmadım."
 
BENİM KIZIMA OKULDA...
 
"Tükürme suçlaması benim çok ağırıma gidiyor. Ben bir babayım, sekiz yaşında bir kızım var. Ben kızıma eğitim veriyorum. Çocuğum okula gidip arkadaşlarıyla konuştuğunda kızama ’Senin bana sahada tükürüyor’ diyorlar. Ben kızama evde eğitim vermeye çalışıyorum ancak başıma bu geliyor."
 
Ben kişilik itibarıyla eğer bu rapor doğru olsa çıkıp buraya açıklama yapmam. Eğer bu suça inansam verilecek cezayı kabul ederdim. Söyleceklerim bu kadar diyerek sözlerini tamamladı.