Medya
05 Eki 2013 13:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

MEHVEŞ EVİN'DEN ESKİŞEHİR VALİSİ'NE SALVO; GAZETECİYİ TEHDİT EDEN ARKADAŞ!

Milliyet yazarı Mehveş Evin, İsmail Saymaz'ı tehdit eden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı topa tuttu!

Türkiye'de gazetecilerin hiçbir zaman özgür ve güvende olmadığını ifade eden Mehveş Evin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı yazdı..

Mehveş Evin'in yazısı şu şekilde: 

"Gazeteci, bu ülkede hiçbir zaman özgür ve güvende olmadı. Suikaste kurban gidenlerin çoğu hala birer faili meçhul. 2007’de “nefret suçu”yla başlayan zincirin halkasında öldürülen Hrant Dink’in davasına bakmak yeter.
Günümüzde, muhalif, düzene “tehdit” olarak görülen, hatta sadece “rahatsız eden” gazeteciyi “ortadan kaldırmanın” daha kansız yollarının uygulanması, ne yazık ki tehlikenin bittiği ve basının özgürleştiği anlamına gelmiyor.
Tersine, gazeteci artık aleni olarak kamuoyunun önünde aşağılanıyor, azarlanıyor, ayar veriliyor ve evet, hedef gösteriliyor.
Hem de iktidarın en tepe noktasından...
Eskişehir Valisi’nin gazeteci İsmail Saymaz’a yolladığı mektup, işte bu tehditkar tavrın son ve en kabul edilemez örneği.

Toprağın altındaki hesap
Gazeteci istediği şekilde haber yapmıyor, kendi tabiriyle “rahat durmuyor” diye “Toprağın altında hesaplaşacağız” diyebilen bir mülki amir tipolojisi var karşımızda...
Eh amir böyle olursa, başka kamu görevlilerinin aynı yönteme heves etmesi, kolluk kuvvetinin şiddet uygulaması kaçınılmaz olmaz mı?
Gezi protestolarında kaç kez şahit olduk; yerli-yabancı basın mensupları tartaklandı, görev yapması engellendi, gözaltına alındı, şiddet gördü. Herhangi bir emniyet görevlisinin bu nedenle kınandığını duydunuz mu?
Hayır, taltif edildiler. “Benim polisim görevini yaptı” diye övüldüler. Hal böyleyken insan hakları ihlalleri nedeniyle devlete hesap soran, sorabilen pek az gazeteci kaldı.
İsmail Saymaz da onlardan biri.
Ne acıdır ki bazı basın memurları “İsmail de provokasyon yaptı” diyebiliyor. Farkında değil; bugün İsmail’e yapılan, başka bir gün kendisine de yapılabilir"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN