Medya
20 Ağu 2011 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

MEHVEŞ EVİN, HİLAL KAPLAN İLE NAGEHAN ALÇI'YI DİŞİ ÇÖLAŞAN İLAN ETTİ!

Milliyet yazarı Mehveş Evin, Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan'ı medyanın dişi Emin Çölaşan'ları ilan etti...

MEDYARADAR- Milliyet yazarı Mehveş Evin, Alçı ve Kaplan’ın Ece Temelkuran ile Nuray Mert’i PKK’lı olmakla suçlamasının büyük bir vicdansızlık olduğunu söyledi ve iki gazeteciye "özür dileyin" çağrısı yaptı.

Nagehan Alçı ile Hilal Kaplan’ın Doğan Grubu’nu yerden yere vurduğunu ifade eden Evin, "Kullandığınız nefret dili, hep çok eleştirdiğiniz gazetecilerin ve gazeteciliğin ta kendisine tekabül ediyor" diyerek Alçı ve Kaplan’ın birer ’dişi Emin Çölaşan’a dönüştüğünü söyledi.

Evin bir çağrıda bulunarak şöyle dedi: "Nagehan ve Hilal... Lütfen hedef göstermeye son verin. Hem kendinizle çelişiyorsunuz, hem  meslektaşlarınıza zarar veriyorsunuz."

İşte Milliyet yazarı Mehveş Evin’in o yazısı:

DİŞİ ÇÖLAŞAN TEHLİKESİ
Yeni Şafak’ın nefret dili ne çok yeni, ne de çok şaşırtıcı... Bir de kendi meslektaşlarını hedef gösteren, “ex barış melek”leri var.
Malumunuz, Hilal Kaplan’la Nagehan Alçı tarafından “terör örgütü sempatizanı” ilan edilen Ece Temelkuran, her gün ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Aynı ikili, gazetemiz yazarı Nuray Mert’e de benzer suçlamalarda bulunmuştu.
Bu çarpışmayı uzaktan seyretmeyi tercih ettim, çünkü adı geçenler sadece hemcinslerim ve meslektaşlarım değil, arkadaşlarım da. Ancak medya, keyifle bu “kadınlar kavgasını” izlerken susmayı kabullenemem.
Bilmem farkında mısınız hanımlar? Kullandığınız nefret dili, hep çok eleştirdiğiniz gazetecilerin ve gazeteciliğin ta kendisine tekabül ediyor.
Ertuğrul Özkök’ün geçenlerde isabetle ve isim vermeden yazdığı gibi, Emin Çölaşan’laşıyorsunuz. İçerik farklı olabilir, ama üslup ve sonuç aynı!
Lütfen bir özür
Nagehan ve Hilal... Lütfen hedef göstermeye son verin. Hem kendinizle çelişiyorsunuz, hem  meslektaşlarınıza zarar veriyorsunuz.
Sahi, bunu vicdanınız kaldırıyor mu? Bu kadar düşüncesizce saldırmanın, sadece şahıslara değil, kendinize ne büyük zarar verdiğini hiç düşündünüz mü? Bu ülkenin yakın tarihini hiç mi okumadınız? Kimlerin, nasıl hedef tahtası haline geliverdiğini hiç mi hatırlamıyorsunuz?
Sizden tek bir ricam var: Ya Ece’den özür dileyin ve konuyu kapatın... Ya da medyanın dişi Çölaşanları olarak anılacağınızı bilin.
Unutmayın; özür dilemek bir erdemdir.