Medya
19 Şub 2012 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

"MEHVEŞ EVİN EKSİK BİLE YAZDI; ARALARINDA MALI GÖTÜRÜP ÇİFTLİK ALANLAR VAR"

Mehveş Evin'in "Program karşılığı mekanlardan para alan tv'ciler" var yazısına duayen yazardan destek geldi..

Duymayan kaldı mı?

Kimi yapımcılar Mehveş Evin'in 'Program çekip, üzerine para isteyenler var' başlıklı yazısını protesto ediyor. Ancak Mehveş'in tespitinin kısmen bile olsa doğruluğuna tanığız. Sadece konuyu yiyecek-içecek temasıyla sınırlı tutmamalıydı.
Örnek verirsek, sektör fuarlarına bakın. Pek çok TV kanalının temsilcisi -Tamamına yakın- standları dolaşıp zaman ve para pazarlığı yapmıyor mu? Sorarsanız bunun adına 'Canlı reklam' diyorlar. Bir başka ve daha önemli örnek vermek istiyoruz. Yerel seçimler dönemi adayları ekrana çıkarmak için ödeme talep edenlere birebir tanık olduk.

Hani bunlar doğrudan kurumun kasasına girse lafımız olmaz. Aralarından malı götürüp çiftlik alanları tanıyoruz. Yakın zamandan bir başka olayı aktaralım. Geniş portföylü bir kuruluşun etkili yan ekranı, tek kişinin kontrolüne bırakıldı. Sözde sorumlusu da mevcuttu. Sonuçta iki zat ortaklaşa cüzdanlarını şişirip durdular. Kovulana kadar köşe oldular. Bu tiplerin yazılı medyada 'Destekçileri' mevcut. Onlara da devamlı 'İndirme yaptılar'. Yakınları adına prodüksiyon şirketi kuranları herkes tanıyor. 'Dizilerden komisyon' dedikoduları Ay'a gitti. Kimi yapımcıların kurum içindeki gizli ortaklarından haberiniz yok mu?
...
Mehveş Evin bizce kangren olmuş yaraya sadece serçe parmağıyla dokundu. Unutmadan listemize 'Yapım pazarlayan, program isteyen' kimilerini ilave edelim. Doğrucuları ise unutmuyoruz. Tavsiyemiz, dik durmayı sürdürmeleri. Alnınız açıksa, aldırmeyıp işinize devam edin. Bu da 'Ah Güzel İstanbul'un yapımcısı Ediz Gülten'e. Onun dürüstlüğüne kefil olanlardanız.

Burhan AYERİ / AKŞAM