Gündem
20 Mar 2014 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Mehmetçiğe hain saldırı! Bir asker ile bir polis şehit!

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte  bir  asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara’dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR
Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi.    

YOL KAPATILDI
Pozantı-Adana yolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.