Medya
30 Oca 2012 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

MEHMET YILMAZ AKŞAM'DA YAYINLANAN HABERDEKİ HANGİ 'AYRINTI'YA TAKILDI?

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, Akşam gazetesinde yayınlanan Devrim Tosunoğlu imzalı haberdeki ayrıntıya dikkat çekti.

28 Şubat bin sene yaşayacak galiba!

HABER geçtiğimiz perşembe günü Akşam gazetesinde yayımlandı. Belki haber hakkında bir açıklama yapılır, yanlış bir şey yazmayayım diye bugüne kadar bekledim, bir açıklamaya rastlamadım.
Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre terörün finans kaynaklarına neşter vurmak için 15 ilin terörle mücadele şube müdürleri, MASAK uzmanları, Adalet ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, mali suç uzmanları bir toplantıya çağrılmışlar.
Anlaşılabilir bir toplantı, terörle mücadele etmenin bir yolu da kuşkusuz ki terörün mali kaynaklarını kesmek, gücünü zayıflatmaktır. Buna kimsenin bir itirazı olamaz.
Ama haberdeki bir ayrıntı dikkatimi çekti: Toplantıya yargıç ve savcılar da çağrılmış!
Hadi diyelim ki “savcıların böyle bir toplantıda bulunması yararlıdır, kamu adına hukuku temsil edenler onlardır”. Ben bu kanaatte değilim ama diyelim ki bu görüşe hak verdim.
Yargıçların bu toplantıda nasıl bir işi olabilir?
Yargıç bağımsız değil midir? İleride karşısına dava konusu olarak çıkacak bir mesele için “devlet memurlarından brifing alması” yargı bağımsızlığını zedeleyecek bir görüntü yaratmaz mı?
28 Şubat’ın yargıçlara brifing veren askerlerinin yerini, şimdi AKP döneminin yargıçlara brifing veren polisleri mi alacak?