Gündem
15 Ağu 2015 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Mehmet Topal isyan etti, resti çekti: Bazı köşe yazarları...

Hafta içinde aracına gelen kurşun ile büyük bir şok yaşayan Mehmet Topal, Eskişehirspor maçının ardından sert açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Mehmet Topal, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Eskişehirspor ile oynanan sezonun ilk maçından sonra hafta içi yaşadığı olay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aracına isabet eden kurşun olayı sonrasında hakkında yapılan haberlere sert tepki gösteren Mehmet Topal “İnsanlar ‘kumar borcu var, mafyayla ilişkileri var’ diye bazı bazı yorumlar yapıyormuş. Allah’a şükürler olsun biz bu yaşımıza kadar alnımız ak, başımız dik yaşadık” dedi.

Hayatında kumar oynamadığını da belirten Mehmet Topal, bu haberleri yapan insanları mahkemeye vereceğini söyledi. Olay ile ilgili yargı süreci devam ettiği için konuşmasının doğru olmayacağının altını çizen tecrübeli futbolcu, şunları söyledi::

“Hayatımda hiçbir zaman kumar oynamadım. Boş şeylerle de işim olmadı. Kumar oynamayı dahi bilmiyorum. Kumara kaybedilecek parayla yüzlerce çocuk okuturum. Bu tür saçma sapan haberleri yapan, hakkımızda saçma sapan yorumlar yapan insanlarla avukatlarımız adalet önünde görüşecek. Beni tanıyanlar böyle şeylerle uğraşmayacağımı, yanından bile geçmeyeceğimi çok iyi bilir. Bizim paramız tamamen ya bir hayır işine ya bir ihtiyaca gider ya da kendi ailemiz için kullanırız.”

TRANSFER HABERLERİNE YANIT VERDİ
Gazetecilerin ısrarla olay anını sorması üzerine kısa bir değerlendirme yapan Mehmet Topal ” “Bir anda ne olduğunu anlamadık. 2-3 gündür rahat uyuyamıyoruz. Hepimizin ailesi var. Allah’a verecek bir can borcumuz var ama bir şey uğruna vermek varken kaza kurşununa gitmek kötü olurdu. Sahaya çıkmak kolay olmadı. Yine de çıkıp elimizden geleni yapmaya ve takıma faydalı olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Takımdan ayrılmak istediği şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Mehmet Topal, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Transfer konularıyla kafamı karıştırmak istemiyorum. Bugün çok zor şartlarda sahaya çıktım. Üç sezondur bu büyük camiada, büyük forma altında gücümün sonuna kadar mücadele ettim. Takımın en zor zamanlarında insanlar kaçarken biz sorumluluk alıp, dimdik şekilde mücadele verdik. Bizden memnunlarsa kalıp işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Memnun değillerse profesyoneliz, herkes yolunu bir şekilde çizer ancak şu ana kadar bana gelen bir şey yok. Bu konuların dışında kalmaya çalışıyorum.”