Medya
18 Tem 2022 09:24 Son Güncelleme: 18 Tem 2022 13:15

Mehmet Tezkan'dan 15 Temmuz çıkışı: O ikisi konuşmadan anlayamayız!

Mehmet Tezkan, Halk TV'deki bugünkü yazısında 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Milli Savunuma Bakanı Hulusi Akar ve  MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a dikkat çekti. 

"15 TEMMUZ'U ANLAYAMAYIZ"

"Değinmek istediğim bir mesele daha var. Erdoğan muhalefeti ‘ağız dolusu darbe girişimiydi’ dememekle suçluyor. Ama kendisi de o gün mesela O. K kodlu binbaşının ihbar yaptığı saatten, yani 14.45’ten tankların sokağa döküldüğü 21.00 ‘e kadar geçen süreyi açıklamıyor. Açıklatmıyor." yazan Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, "Aradan altı yıl geçti 15 Temmuz’un bütün sırlarını bilen iki kişi hala konuşmuyor. Biri dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar şimdi Milli Savunma Bakanı… Öteki MİT Müsteşarı Hakan Fidan… Onlar konuşmadıkça 15 Temmuz’u anlayamayız…" yazdı.

İşte, Halk TV yazarı Mehmet Tezkan'ın dikkat çeken o yazısı:

"Direkten döndü denir ya aynen böyle oldu…

Direkten döndük…

Değinmek istediğim bir mesele daha var. Erdoğan muhalefeti ‘ağız dolusu darbe girişimiydi’ dememekle suçluyor.

Ama kendisi de o gün mesela O. K kodlu binbaşının ihbar yaptığı saatten, yani 14.45’ten tankların sokağa döküldüğü 21.00 ‘e kadar geçen süreyi açıklamıyor.

Açıklatmıyor.

Türkiye’nin karanlık tarihi o altı saatte yatıyor…

Aradan altı yıl geçti 15 Temmuz’un bütün sırlarını bilen iki kişi hala konuşmuyor. Biri dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar şimdi Milli Savunuma Bakanı… Öteki MİT Müsteşarı Hakan Fidan…

Onlar konuşmadıkça 15 Temmuz’u anlayamayız…

Profesör ünvanlı kişilerin ekranlara kurulup ‘o gece insanlar binaların 11 inci katına çıktı, alçaktan uçan F-16’ya kafa atarak şehit oldu’ hamasetiyle idare ederiz…

Tabii nereye kadar!..."