Ekonomi
01 Nis 2024 12:29 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 13:07

Mehmet Şimşek’ten seçim sonrası ilk mesaj! ‘Ön planda tutacağız…’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız" ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 37,74'lük oy oranıyla Türkiye genelinde birinci parti konumuna geldi.

Seçim sonuçları iktidar partisi AKP'de şok etkisi yaratırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisine ait X (Twitter) hesabından paylaşım yaptı.

"Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" diyen Şimşek, enflasyon mesajı verdi.

2023'te açıkladıkları Orta Vadeli Programı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirten Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız.

OVP’de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız.

Böylece sürdürülebilir büyüme amacımıza ulaşarak sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacaktır.

Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız."