Gündem
03 Eki 2023 09:53 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 10:40

Mehmet Şimşek’in danışmanı Sibel Tokgöz ‘maaş’ sessizliğini bozdu! ‘Dürüst gazetecilik yapamadın…’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz, hakkındaki ‘çift maaş’ haberine dair sessizliğini bozdu. Birgün muhabiri İsmail Arı’ya seslenen Sibel Tokgöz, “Yine dürüst bir gazetecilik yapamadın” ifadelerini kullandı.

BirGün’den İsmail Arı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz’ün çift maaşlı olduğunu gündeme taşıdı.

“Sibel Tokgöz, Mehmet Şimşek’in basın danışmanlığı görevinin yanında, ‘Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ tarafından kurulan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin (MKK) yönetim kurulu üyesi. Tokgöz’ün danışmanlık ve yönetim kurulu üyeliğinden aldığı maaşın yaklaşık 200 bin TL olduğu tahmin ediliyor” detaylarını paylaşan İsmail Arı’ya sert tepki geldi.

“BİLİNÇLİ OLARAK, ISRARLA YAZMIŞSIN…”

Sosyal medya hesabından sessizliğini bozan Sibel Tokgöz, “Birgün gazetesi İsmail Arı yine dürüst bir gazetecilik yapamadın” diyerek tepkisini gösterdi.

“10 dakikalık telefon görüşmemizde net bir şekilde böyle bir rakam kesinlikle doğru değil, hatta mümkün değil, imkansız, dediğim halde bilinçli olarak, çarpıtarak, tahmin ediliyor diyerek yanlışı ısrarla yazmışsın” ifadelerini kullanan Tokgöz, İsmail Arı'nın yazdığı rakam tutarında manevi tazminat davası açacağını da duyurdu:

“Konuşmamızda aynı okul mezunu olduğumuzu hatırlattın ancak bizler mesleği icra ederken hiçbir zaman konuyu çarpıtmadık ve vatandaşı bilinçli kandırmadık, yalan haberler yapmadık, yaptığın şeyin gazetecilik ile alakası yok. Bu şekilde mesleğe de çok yazık edersin. Yazdığın rakam kadar da şahsına manevi tazminat davası açacağım.”

İşte Sibel Tokgöz’ün o paylaşımı…

"Birgün gazetesi İsmail Arı yine dürüst bir gazetecilik yapamadın. Pazar günü aradın benimle ilgili sorular sordun; 10 dakikalık telefon görüşmemizde net bir şekilde böyle bir rakam kesinlikle doğru değil, hatta mümkün değil, imkansız, dediğim halde bilinçli olarak, çarpıtarak, tahmin ediliyor diyerek yanlışı ısrarla yazmışsın.

Anladım heyecanlı yeni mezun bir gazetecisin, 5N1K kuralına önceki haberinde uymadın bu nedenle ağır şekilde yalanlandın, ders aldın ki; bu defa arayıp sordun ancak bu kez de haberinde cevaplarımı doğru veremedin.

Konuşmamızda aynı okul mezunu olduğumuzu hatırlattın ancak bizler mesleği icra ederken hiçbir zaman konuyu çarpıtmadık ve vatandaşı bilinçli kandırmadık, yalan haberler yapmadık, yaptığın şeyin gazetecilik ile alakası yok. Bu şekilde mesleğe de çok yazık edersin. Yazdığın rakam kadar da şahsına manevi tazminat davası açacağım."