Gündem
30 Mayıs 2023 19:26 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 19:58

Mehmet Şimşek kabineye girecek mi? AK Parti'den açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından canlı yayında açıklama yaptı. Çelik, cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı iddia edilen Mehmet Şimşek ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından canlı yayında açıklama yaptı. Çelik Mehmet Şimşek ile ilgili kısma cevap vererek şu ifadelerin kullandı:

Mehmet Şimşek kabinede yer alacak mı?

Mehmet Bey yakın bir arkadaşımız, çok da değerli. O açıklamayı yaptığımız gün herkes 'reddetti' derken benim odamla kahve içiyorduk, size bir kulis bilgisi. O da şaşırdı. Cumhurbaşkanımız da basına yansıyan ya da yansımayan görüşmeler yapıyor. Şimşek bu sürece katkı vermek istiyor. Kabine ataması cumhurbaşkanımızın yetkisindedir, bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru olmaz.

ABD ELÇİLİĞİNDEKİ PROGRAM İPTAL

Şimşek ismi bugün borsada özellikle banka hisselerinde sert yükselişe neden olurken, akşam saatlerinde Bloomberg dikkat çeken bir haber servis etti.

Buna göre, Mehmet Şimşek Çarşamba günü Ankara’da üst düzey diplomatlarla yapacağı toplantıyı iptal etti.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantı, Şimşek’in programında “beklenmedik bir değişiklik” nedeniyle iptal edildi.

ABD Büyükelçiliği konuyla ilgili yorum yapmadı.