Dünya
17 Nis 2020 14:28 Son Güncelleme: 17 Nis 2020 14:44

Mehmet Öz’den skandal açıklama: Çocukların sadece yüzde 2'si veya 3'ü ölür

ABD'de bir televizyon kanalında açıklama yapan Dr. Mehmet Öz, skandal bir öneriye imza attı. Öz, okulların açılması gerektiğini söyleyerek, 'bu durumda çocukların 'sadece' yüzde 2'si veya 3'ü ölür' açıklamasıyla büyük tepki topladı.

Dr. Mehmet Öz, Fox News kanalında çok tartışılan bir açıklamaya imza attı. Corona virüsü sebebiyle kapanan okulların yeniden açılması gerektiğini savunan Öz, bu durumda çocukların ölüm oranı toplam ölüm oranının sadece yüzde 2 ve 3’ü olabileceğini dile getirdi.

Dr Öz, “Öncelikle cazibemizi tekrar kazanmamız gerekiyor. Bazı şeyler bir sorun olmadan açılmalı örneğin okullar. Size söylüyorum okullar çok çekici bir fırsat. Okulların tekrar açılması ve derslerin devam etmesi, toplam ölüm oranının yüzde 2 ile 3’ü olabilir” dedi. Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump’ın desteklediği fikirler öne atan Dr. Öz, “Bu ölüm oranı bazı arkadaşlar için kabul edilebilir bir oran” ifadesini kullandı.

Dr. Öz’ün açıklamasına çok sayıda tepki gelmesinin ardından ünlü doktor Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Doktor Öz, “Yanlış konuştum ve sözlerimin bazılarını şaşırttığı ve üzdüğünü biliyorum. Buradaki amacımız çocukların güvenli bir şekilde okula nasıl dönmeleri gerektiğini konuşmaktı. Çünkü bana insanlar sürekli normal yaşantılarımıza ne zaman döneceğimizi soruyor” ifadesini kullandı.

ABD CORONADA EN KÖTÜ DURUMDA OLAN ÜLKELER ARASINDA

ABD’de toplam can kaybı 30 bin 990 olurken, ABD Başkanı Donald Trump ise, “Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir” açıklamasını yapmıştı.