Medya
01 Eki 2015 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Mehmet Ocaktan'dan Erdoğan'a şok eleştiri! 'Küçük kıyamet' uyarısı yaptı!

Ethem Sancak tarafından Akşam'dan kovulduktan sonra yeni bir internet sitesi kuran Mehmet Ocaktan, "Liderlerin de vicdanlı seslere ihtiyacı olur" başlıklı son yazısında, Erdoğan'a isim vermeden sert eleştiriler yöneltti.

Yandaş medyada gerçekleştirilen tasfiye operasyonlarında kovulan isimlerden biri olan Akşam gazetesi eski genel yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan, isim vermeden Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Ethem Sancak tarafından Akşam'dan kovulduktan sonra yeni bir internet sitesi kuran Mehmet Ocaktan, "Liderlerin de vicdanlı seslere ihtiyacı olur" başlıklı yazısında, tarihten silinip giden liderlere değinerek "Siyasi tarihimizde hep dünyanın merkezinde olduğuna, bütün yolların kendisine çıktığına inanan liderler hep var olmuştur. Ancak ortak aklı ihmal ettikleri için kalıcı olamamışlardır." diye yazdı.

İşte Mehmet Ocaktan'ın karar.com sitesinde yayınlanan o yazısı:

"Her dönem siyasi liderlerin etrafında zaman zaman vicdanlı, vizyon ve feraset sahibi insanlar olduğu gibi, zaman zaman da küçük hesaplar içinde olan 'küçük insanlar' var olmaya hep devam etmiştir.

Samet Ağaoğlu 'Aşina Yüzler' kitabında, bir dönem CHP'nin ünlü genel sekreteri Kasım Gülek'le ilgili çok önemli ama aynı zamanda ibret verici anektotlara yer veriyor. Malum Kasım Gülek 27 Mayıs'ta Menderes ve arkadaşlarının aleyhinde tanıklık yapmak üzere Yassı Ada'da hakim karşısına çıkarılıyor. Gülek, "Ben Allah'a inanan bir insanım, bu imanla vicdanımın sesine uyarak söylüyorum..." diyerek başladığı ifadesinde aleyhte tanıklık yapmayı reddetmiştir.

Ağaoğlu, Kasım Gülek'in bu vicdanlı tavrı sonrasında CHP'de ipinin çekildiğini anlatırken çok önemli de bir tespitte bulunuyor: "Partinin ve liderinin menfaatleri karşısında karakter zırhını giyip, vicdan şarkılarıyla kılıç kalkan oyunu oynanamaz..."

Gerçekten siyaset hep böyle mi oluyor ya da böyle mi olmalıdır?

Elbette işin tabiatı gereği lidere ve partiye bağlılık önemlidir. Ama öyle anlar vardır ya da olmalıdır ki, vicdanın sesi bütün önceliklerin önüne geçebilmelidir. Aksi taktirde liderlerin de vicdanlıların sesine ihtiyaç duyduğu günler geldiğinde, ortada hiç vicdanlı bir ses kalmayabilir.

Unutmayalım ki, liderler kendi fikirleriyle başkalarının fikirlerini ortak bir noktada birleştirebildikleri, yani ortak aklı inşa edebildikleri oranda pırıltılı ama aynı zamanda sürdürülebilir bir liderlik kariyerine kavuşabilirler.

Siyasi tarihimizde hep dünyanın merkezinde olduğuna, bütün yolların kendisine çıktığına inanan liderler hep var olmuştur. Ancak ortak aklı ihmal ettikleri için kalıcı olamamışlardır. Çoğu zaman etraflarında her şeye temenna çeken küçük siyaset erbabı yüzünden başları dönmüş, vicdanlıların uyarıcı seslerini duyamaz olmuşlardır. Eğer liderler için bir 'küçük kıyamet'ten söz edilecekse, işte bu kıyamet vicdanlıların sustuğu andır...

Kabul edelim ki etrafta sınırsız lider yalakalığına soyunanların mebzul miktarda olduğu bir siyaset ortamında, vicdanlıların sesinin duyulması hiç de kolay bir iş değil...

Ancak lider olabilmenin ve de lider kalabilmenin sırrı, etrafında siyaset erbabının çıkar çemberi oluşturduğu zor zamanlarda bile vicdanlı seslerin uyarılarını dikkate almakla mümkün olsa gerek..."

Ocaktan'ın yazısına Yeni Akit yazarı Ersoy Dede tepki gösterdi. Ersoy Dede Twitter'dan "Mehmet Ocaktan belirgin biçimde tarafını seçtiğini ilan etmiş. Varlığını Erdoğan'a borçlu olanların geldiği bu son durum çok üzücü" mesajını paylaştı.