Gündem
16 Eyl 2022 18:38 Son Güncelleme: 16 Eyl 2022 18:39

Metiner'den iktidara yakın isimlere ve muhalefete eleştiri: "Osmanlı üzerinden Atatürk düşmanlığı.."

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Tunç Soyer'in "Atatürk'ün yazdığı Nutuk'tan ilham aldım" açıklamasını değerlendirdi ve Osmanlı üzerinden Atatürk'ü hedef alan iktidara yakın isimlere tepki gösterdi.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak’ta “Tarih, ‘Nutuk’tan mı ibaret? Mustafa Kemal başarısız olsaydı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Metiner bugünkü yazısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde AKP’lilerin tepkisini çeken sözleri üzerine "Atatürk'ün yazdığı Nutuk'tan ilham aldım" açıklamasını değerlendirdi.

Metiner, “Çok açık söyleyecek olursam; tarih, ne sadece Atatürk’ün dediklerinden ibarettir ne de ‘Nutuk’la çelişen başka anlatılardan; tarih hepsinin toplamıdır” dedi.

Metiner ayrıca, Osmanlı üzerinden Atatürk’ü hedef alan iktidara yakın isimlere de tepki gösterdi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

“Mustafa Kemal başarısız olmuş olsaydı bugün onu bizler galiplerin gözünden okuyor olacaktık. Yani bu durumda resmî tarih anlatısı Mustafa Kemal’in ihanetinden başlayan onlarca suçlamalarla dolu olacaktı.

Atatürk’ü sadece CHP’nin tek değeri haline dönüştürüp ortak değer olmaktan çıkartanlar, Atatürkçülüğü de kendinden farklı düşünen herkese karşı bir husumet ideolojisine dönüştürenler ne yazık ki tarihten devşirdikleri düşmanlıklarla bugün tehlikeli bir kutuplaşmaya ve kavgaya sebebiyet vermekle bu ülkenin toplumsal barışına zarar veriyorlar.

Osmanlı üzerinden Atatürk, Atatürk üzerinden Osmanlı düşmanlığı yapanlar, en fenası da Vahdettin-saray metaforu üzerinden bugün ülkeyi milletten aldığı hür rızayla idare edenleri ‘Vahdettin’in çocukları’ diye suçlayanlar, kendilerini de gaflet, dalalet ve hıyanet üzere olmakla suçladıklarına ‘Biz Atatürk’ün çocuklarıyız!’ naralarıyla dikilenler ‘Nutuk’u bu husumet ideolojilerinin mühimmatı olarak göstermekle müstevlilerin değirmenine su taşıdıklarını artık görmeliler diyorum.”