Medya
05 Tem 2022 10:42 Son Güncelleme: 05 Tem 2022 10:44

Mehmet Metiner'den "görevden alınabilirim" diyen Ekrem İmamoğlu'na tepki!

Metiner, bugünkü yazısında, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Erdoğan 2023'te kazanırsa görevden alınabilirim” açıklamasını değerlendirdi.

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Erdoğan 2023'te kazanırsa görevden alınabilirim” açıklamasını değerlendirdi.

İmamoğlu’nun kendini gündemde tutmak için ağzına geleni söylemeyi siyaset zannettiğini yazan Metiner, “Kendini hizmetleriyle kalıcılaştıracağına ha bire siyasi şov anlamına gelen söz ve davranışlarda bulunmayı marifet sanıyor. Gerektiğinde partisinin genel başkanına aba altından sopa gösteriyor. Kendinde olağanüstü bir güç vehmediyor. Daha kaç yılını doldurmadan güç zehirlenmesi yaşayan mahut başkan, arkasına aldığı siyasi rüzgârın kendisini savuracağı yeri göremeyecek kadar kör. Siyasi körlük, kibrin yol açtığı bir sonuçtur. Güç sahibi olduğunuzda çevrenizdekiler sizi olduğunuzdan daha büyük gösterirler. Onlara inandığınız gün bitmeye doğru yelken açarsınız Her gün duyduğunuz pohpohlamalar sizi bir süre sonra narsisizm bataklığına sürükler” diye yazdı.

“Sizin üzerinizden kendilerine iktidar alanı açmak isteyenlerin aklıyla hareket ettiğinizde ne oldum delisine dönüşürsünüz” Metiner, şöyle devam etti: "Sizi uyaranları da düşman sayarsınız. Diyeceğim o ki narsisizme kaçan kibir siyasi erk sahiplerini zamanla tüketen bir virüs gibidir. O virüse yakalandığınızda artık tedavisi olmayan bir yola girmiş olursunuz. Bir belediye başkanı kendi kendini övmeye başlamışsa veya sadece övüldüğünde derin bir haz duyuyorsa o virüse çoktan yakalanmış demektir. Sadece kendini övenleri yani mutabasbısları dost, kendisini uyarıp eleştirenleri hasım gibi gören tüm siyasetçiler ne yazık ki güç zehirlenmesine yakalanmışlardır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın