Gündem
18 Eyl 2019 12:47 Son Güncelleme: 18 Eyl 2019 13:05

Mehmet Metiner'den FETÖ uyarısı! "Yargıtay'daki hücreler uyandırılıyor"

Ak Parti eski Milletvekili ve gazeteci Mehmet Metiner, FETÖ davası sanıklarının serbest bırakılmasına ilişkin olarak, “İçeridekileri çıkarmak için bir borsa oluşturuldu” iddiasında bulundu.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na bağlanan Metiner, “ Örgütün para kaynağı olarak bilinen holdinglerle ilgili akıl almaz kararlar çıkıyor” dedi. Mehmet Metiner, son günlerde alınan bazı tahliye kararları ve “yargıda yeni gruplaşmalar” konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. RS FM Atilla Güner’le Akşam Postası programında Metiner şunları söyledi:

“Yargı, siyaset, emniyet ve bürokraside FETÖ’nün uyuyan hücrelerinin yeniden uyandırıldı. Eskiden FETÖ’cüler çökerlerdi, para vermeyenleri içeri tıkarlardı. Şimdi içeridekileri çıkarmak için yeni bir borsa oluşturuldu. Bunu bilmeyen yok ki. İçerdeki FETÖ’cüleri kim paralarından makamlarından dolayı çıkartıyorsa haysiyetsizdir. Bunun takipçisi olacağız. Geçtiğimiz dönemde de bakanlarımızdan biri yargıda FETÖ’nün kökünü kazıdık diye talihsiz beyanda bulunmuştu. Ben yargıda hatta emniyette bürokraside siyasetin içinde uyuyan hücrelerin yeniden uyandırıldığını ve farklı suretlerle kendi misyonuna uygun davrandığı kanaatindeyim Dilek Güngör’ün yazısı buna işarettir. Herkes buna dikkat etsin. Eğer ‘bylock delil değildir’ diye karar veren bir yargıç Yargıtay üyesi seçilebiliyorsa kimse kusura bakmasın…”

DİLEK GÜNGÖR’ÜN İDDİALARI NEYDİ?
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, “Yargıda tehlikenin farkında mısınız?” başlıklı yazısında “Birkaç gündür yargıda işler iyice tuhaflaştı! FETÖ'nün azılı elemanlarını bir mahkeme serbest bırakıyor, diğeri yeniden tutukluyor. Örgütün para kaynağı olarak bilinen holdinglerle ilgili akıl almaz kararlar çıkıyor. Ankesör soruşturmasına takılan hakim ve savcılarla ilgili Yargıtay'ın sesi çıkmıyor” ifadelerini kullanmıştı.