Gündem
26 Nis 2022 20:21 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 20:29

Mehmet Metiner'den Abdullah Gül'e 'Gezi' tepkisi! "Cumhurbaşkanı adayı yapsınlar diye..."

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, Gezi davası kararına “Utanç verici” değerlendirmesini yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tepki gösterdi.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı.

 Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18'er yıl hapis cezası verildi.

Gezi Parkı davasıyla ilgili kararı değerlendiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yargılama süreci utanç verici, Türkiye'ye büyük kötülük, içeride çekecekleri eziyet çok acı. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, zaten imajı bozuk olan Türkiye'yi dünya kamuoyunda ancak bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi.” ifadelerini kullandı.

 Abdullah Gül’ün Gezi Davası kararı değerlendirmesine AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner’den sert tepki geldi.

 Metiner, "Abdullah Gül “Türkiye’nin imajı kötü” demiş. Senin imajın ABD-Avrupa nezdinde iyi olsun o vakit. Bir de CB adayı yapsınlar diye o göz kırptığın ABD-Avrupa işbirlikçileri nezdinde. Biz onların nezdindeki imajımızdan razıyız." paylaşımında bulundu.

 Metiner, "Abdullah Gül gezi dolayısıyla imaj oluşturmaya çalışıyor. Kendisi için “Asla olmaz!” diyenlere “Tam da aradığınız benim!” diyor." dedi.