Politika
09 Ara 2023 09:09 Son Güncelleme: 09 Ara 2023 09:13

Mehmet Metiner ‘tarafını’ belli etti! İBB adayı için isim verdi!

AK Parti kulislerinde en çok konuşulan konu İBB için kimin aday gösterileceği. Mehmet Metiner iki isme dikkat çekerek, "Teşkilatın istediği isim" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik AK Parti’de hazırlıklar sürerken kaybedilen İBB’yi yeniden almak için parti içinde değerlendirmelerin sürdüğü öğrenildi. AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner’den AK Parti’nin İBB adayına ilişkin çıkış geldi.

AK PARTİ'DE İBB ADAYI İÇİN İSTENEN İSİM
AK Parti’de İBB adaylığı için iki ismin öne çıktığı son aylarda sık sık konuşuluyor. Bunlardan biri Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu iken diğeri ise Eski Bakan Murat Kurum. Her iki ismin tarafları parti içinde kulis çalışmaları yaptığı biliniyor.

MEHMET METİNER İBB ADAYINI AÇIKLADI
AK Partili Mehmet Metiner de partisinin İBB adaylığında rengini belli etti. İki isme dikkat çekmek istediğini belirten Metiner, teşkilatın gönlündeki adayın Tevfik Göksu olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Metiner sosyal medya hesabından, “İstanbul’da AK Parti’nin Büyükşehir belediye başkan adayı kim olabilir? Herkesin merak ettiği konu bu. İki isme dikkat çekeyim: M. Tevfik Göksu ve Murat Kurum. Teşkilatın gönlündeki aday bence M. Tevfik Göksu. Şimdilik bu kadar” ifadelerini kullandı.

Metiner, bir sonraki paylaşımında ise aday seçiminde iki kritere dikkat edilmesi gerektiğini yazdı. Metiner, “Teşkilatın kabulü sağlanmalı. Teşkilatın kabulü yoksa başarı olmaz. Halkın gönlünde değilsen teşkilat ne yapsa boş. Halka ve teşkilata rağmen olmaz.” dedi.

Metiner’in paylaşımı şöyle:

“AK Parti aday seçiminde 2 kritere dikkat!

- Teşkilatın gönlü.

- Halkın gönlü.

Halka sorulmalı doğrudan.

Teşkilatın kabulü sağlanmalı.

Teşkilatın kabulü yoksa başarı olmaz.

Halkın gönlünde değilsen teşkilat ne yapsa boş.

Halka ve teşkilata rağmen olmaz.”