Politika
08 Haz 2022 09:26 Son Güncelleme: 08 Haz 2022 09:32

Mehmet Metiner ‘o isimlere’ gözdağı verdi! ‘Karşı çıkmaya devam edeceğiz…’

Yalnız Kurt dizisinde yer alan Kuzey Irak Bölgesi ve Kürtlerle ilgili sahneler AK Parti içinde tartışmalara neden olurken Mehmet Metiner’den dikkat çeken yeni bir yorum geldi.

ATV’de izleyici ile buluşan ‘Yalnız Kurt dizisinin Cuma günü yayınlanan bölümünde yer alan Kuzey Irak Bölgesi ve Kürtlerle ilgili sahneler konuşulmaya devam ediyor.

Dünkü köşesinde söz konusu sahnelere tepki gösteren AK Parti eski Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, “Erdoğan’ın dış politikasına darbe vurdunuz” diyerek kanala tepki gösterdi. Metiner’in yazısını Twitter hesabından paylaşan AK Parti MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat ise “Duygularımıza tercüman olmuşsunuz” dedi. AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da önceki gün, ırkçı temalar içerdiği gerekçesiyle diziye tepki göstermişti.

‘AK PARTİ’Yİ AK PARTİ OLMAKTAN ÇIKARMAK İSTEYENLERE KARŞI ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ…’

Söz konusu tepkiler, kamuoyunda, ‘AK Parti içinde aykırı ses’ olarak değerlendirilirken, Mehmet Metiner’den MedyaRadar’ın ilgili haberine yanıt geldi.

“Biz AK Parti’nin içini karıştırmadık. AK Parti’nin Türk-Kürt kardeşliğini esas alan misyonuna, bu temeldeki doğru dış politikasına darbe indiren o ırkçı nefret söylemine karşı çıktık” diyen Metiner, devamında “Biz AK Parti’yi AK Parti olmaktan çıkartmak isteyenlere karşı çıkmaya devam edeceğiz biline!” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım…