Politika
11 Nis 2022 23:44 Son Güncelleme: 12 Nis 2022 00:20

Mehmet Metiner, Millet İttifakı’nın adayını açıkladı: Reis aday olmazsa bir oy da bizden olsun

AK Parti eski Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner katıldığı televizyon programında Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olması gereken ismi açıkladı.

Gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu Tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programına, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin ve Diriliş Postası yazarı Murat Özer konuk oldu.

 Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının tartışıldığı bölümde ise dikkat çeken diyaloglar yaşandı. Metiner canlı yayında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Gürsel Tekin olması gerektiğini söyledi. CHP'li Tekin ise, 'oy verir misin?" diye sordu. Bu soruya Metiner, "Reis aday olmazsa bir oy da bizden olsun" diye yanıt verdi. Tekin ise, "Allah Razı olsun" dedi.

 Geçmiş dönemde partisinde liyakatsiz milletvekili tercihleri olduğunu belirten Metiner, "Geçmiş dönemde bizim partimizde oldu; aşçısını yapıyor, doktorunu yapıyor." diyerek özeleştiride bulundu. Kendisinin vekil olduğu dönemde liyakatsiz hiçbir liyakatsiz işinin olmadığını söyleyen Metiner, Adıyamanlıları şahit gösterdi. Metiner şunları söyledi:

"Liyakat dolayısıyla herhangi bir akrabanın siyasi yakınlıktan biçilmesine karşıyım ama hiçbir liyakatı olmadığı halde sadece ve yalnızca akraba olduğu için milletvekili olunmaz. Geçen sene kendi partimizde gördük bunu."