Politika
30 Haz 2020 09:29 Son Güncelleme: 30 Haz 2020 10:33

Mehmet Metiner, AKP'yi eleştiren Abdullah Gül'ü hedef aldı: Türkiye'yi FETÖ vesayetine kim soktu?

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, AKP'yi eleştiren 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hedef alarak "Sahi Türkiye’yi FETÖ vesayetine kim soktu? O dönemdeki rolün neydi? FETÖ vesayetine geçişteki etkin rolünü örtbas etmen tam bir kişilik sorunu!" dedi.

Karar gazetesine konuşan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP iktidarına yönelttiği eleştirilerde, “Kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü parlamenter sistem olmalı. Çünkü Türkiye’de ideal demokratik hukuk devleti böyle gerçekleşir. Bu da sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın temeli” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu açıklamaların ardından AKP'li Mehmet Metiner, "Sahi Türkiye’yi FETÖ vesayetine kim soktu?" diyerek Gül'ü hedef aldı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Metiner, “Abdullah Gül her türlü vesayetten uzak kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter sistemden yana olduğunu açıklamış. Ne güzel! Sahi Türkiye’yi FETÖ vesayetine kim soktu? O dönemdeki rolün neydi? FETÖ vesayetine geçişteki etkin rolünü örtbas etmen tam bir kişilik sorunu. Abdullah Gül röportajında kendisinin olduğu ilk beş yılı başarılı, diğer yılları başarısız ilan etmiş! Mevcut durum için de ‘kaygı verici’ demiş! Başarıyı kendine, başarısızlığı Reis’e fatura eden bu anlayış siyasi ahlak açısından sorunludur. Asıl kaygı verici olan sensin sen!” diye yazdı. 

Metiner daha sonra katıldığı bir internet canlı yayınında çok konuşulacak iddialarda bulundu ve FETÖ'nün Bülent Arınç ve Abdullah Gül tarafından kadrolaştığını iddia etti.

Metiner, şöyle konuştu:

"17-25 ARALIK'TAN ÖNCE HEPİMİZİN İLİŞKİSİ OLABİLİR"

"17-25 Aralık sürecine kadar biz bunların gerçek yüzünü görmemiş olabiliriz. Her birimizin bunlarla ilişkisi olabilir. Ama 17-25 Aralık'tan sonra hepimiz bunlarla mücadele ettik."

"İNSAN YALAN ATARKEN BİRAZ DÜŞÜNÜR"

"Ancak Bülent Arınç farklı bir tarih yazıyor. Az önce HaberTürk'te izledim Allah Allah dedim, meğer FETÖ'yle mücadelede başı çeken adammış. Aynı dönemde Meclis'teydik. İnsan biraz yalan atarken düşünür."

"FETÖ'CÜLERİ ARINÇ VE GÜL KADROLAŞTIRDI"

"Sen her yerde FETÖ kadrolaşması yapacaksın. Buna Abdullah Gül de dahil. FETÖ'nün bütün elemanlarını yerleştireceksin, dershaneler sürecinde Tayyip Erdoğan'a saldıracaksın. TRT'de mesela FETÖ'cüleri yerleştirdi. Her yerde yerleştirdi."