Gündem
16 Tem 2012 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

MEHMET HABERAL HANGİ GAZETECİYİ MAHKEMEYE VERİYOR?

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, o iddiayı mahkemeye taşıyor!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, yüksek ihtisasını Amerika'da CIA bursuyla yaptığını ileri süren Gazeteci Bülent Erandaç’ı ispata davet etti ve hakkında yasal işlem başlatacağını açıkladı.

Bülent Erandaç tarafından kaleme alınan ve Takvim gazetesinde yayımlanan “Mehmet Haberal ve CIA” başlıklı yazıda, Haberal'ın Amerika’daki öğrenim giderlerinin CIA tarafından karşılandığı ileri sürülmüştü. Haberal, Erandaç’ı ispata çağırarak, hakkında yasal işlem başlatacağını bildirdi.

Haberal’ın Basın Sözcüsü Mete Akyol, Haberal'ın Amerika'da öğrenimini hangi tarihlerde, nerede ve hangi maddi kaynaklarla yaptığını açıklayan bilgi notunu, hatasını düzelteceği umuduyla yazının sahibine de gönderdiğini bildirerek, şunları ifade etti:

 “CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, yurt içinde ve yurt dışındaki tüm öğrenimini, ailesinin maddi ve manevi desteği ile yapmış ve hiçbir kişi ve kurumdan burs almamıştır. Şubat 1973-Haziran 1975 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi'nce görevlendirilerek Amerika'ya giden Prof. Dr. Mehmet Haberal, orada 1 yıl ABD Galveston-Texas'ta Shriner's Yanık Enstitüsü ve John Seally Hastanesi'nde yanık tedavisi üst ihtisası yapmış, 1 Ocak 1974-30 Haziran 1975 tarihlerinde ise Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Merkezi'nde transplantasyon üzerine ihtisas yaptıktan sonra ülkesine dönmüştür.”