Polemik & Kulis
01 Haz 2010 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

MEHMET FARAÇ'TAN AHMET TÜRK'E HODRİ MEYDAN! AMBARGOYA NE YANIT VERDİ?

CHP Parti Meclisine seçilen gazeteci Mehmet Faraç, kendisine "bölgeye gidemez" diyen Ahmet Türk'e yanıt verdi.

Cumartesi günü medyada yer bulan bir habere göre, kapatılan DTP'nin eş başkanı Ahmet Türk, mecliste gazeteciler ile konuşmuş ve CHP'deki yeni dönemi değerlendirmişti.

AHMET TÜRK'TEN FARAÇ'A AMBARGO

Ahmet Türk,  "PM'ye yeni giren Mehmet Faraç gibi isimler Kürt sorunu konusunda görüşleri nedeniyle  bölgeye  bile giremez. Baykal girebilirdi. Kılıçdaroğlu da girebilir, ancak Faraç gibi isimler giremez."  demişti.

Selcan Taşçı,  Ahmet Türk'ün bu sözleri üzerine uzun uzun röportaj yaptığı Faraç'ı telefonla arayıp "Bana üç saat anlattınız ama bakın bölgeye giremiyormuşsunuz bile" diyince Mehmet Faraç da yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

FARAÇ'TAN YAZILI AÇIKLAMA

Faraç açıklamasında şöyle diyor:

"Siyasetten yasaklı bir eski milletvekili bir başkasının siyaset yapmasını nasıl yasaklayabilir? Bu demokratik bir yaklaşım olabilir mi? Dahası Ahmet Türk bir yurttaşın bir coğrafyaya girmesine nasıl ambargo koyabilir? Sayın Türk bu yaklaşımıyla köylerin boşaltılmasına ve insanların zorla batıya göç ettirilmesine hak vermiş olmuyor mu?"

Türk'ün çıkışını "son dönemde hem siyassetten yasaklanması hem de saldırıya uğramasının yarattığı psikolojik duruma" bağlayan Faraç dolayısıyla da kızmamış. Hatta Ahmet Türk'e Hodri Meydan diyor:

AHMET TÜRK'E HODRİ MEYDAN

"15 yıl önce İstanbul'a taşınmama rağmen her yıl on kez bölgeye gider haftalarca kalır, sorunları yazarım. Bölgeye yine gideceğim, Sayın Türk davet ederse Kasrı Kanco'ya da gidip kendisiyle acı bir kahve içerek Kürt sorunu nasıl çözülür tartışmaya hazırım."