Gündem
10 Şub 2012 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

MEHMET EMİN KARAMEHMET'TEN MÜTHİŞ İTİRAF; ''PİŞMANIM''

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, en büyük yanlışını açıkladı..

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet medyaya girmenin kendisinin en büyük hatası olduğunu söyledi

Ekranlarda görmeye alışık olmadığımız Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet Malatya İşadamları Derneği’nin 48. aylık buluşmasında piyasa ve ekonomiler 2012 beklentileri konulu toplantıda konuştu.

Karamehmet toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarda ortaklar ile yaşanan sıkıntı da su yüzüne bir kez daha çıktı. Karamehmet konuşmasında Afrika’da 17 ülkede lider olan GSM şirketi olacaktık ortaklar engel olduğunu söyledi. Turkcell’in bölgede başka şirketler alabileceğini kaydeden Karamehmet, Turkcell’in Türk kalması gerektiğini bir kez daha altını çizdi.

Karamehmet medya ile ilgili açıklamalarında televizyonları tamamen satmayacaklarını fakat ortaklık düşünebileceklerini söyledi.

Medyaya girmenin en büyük hatası olduğunu kaydeden Karamehmet, gazetenin çok farklı olduğunu, o alan girdiğiniz zaman taraf tutuyor gibi algılanıldığını belirtti. Kontrol edilmesi çok zor bir alan olduğunu kaydeden Holding Yönetim Kurulu Başkanı bir “başkası hata olarak görmeye bilir ama benim en büyük hatamdır” dedi. Karamehmet “gazetecilik öyle bir meslek ki dizginleri çok gererseniz olmaz” dedi.

Mehmet Emin Karamehmet konjonktürü de değerlendirdi. Türk ekonomisi için 2012 başları sıkıntılı geçebileceğini kaydeden Karamehmet, 2023’ün 500 milyar dolarlık ihracat hedefi düşük daha yükseği hedeflenmesi gerektiğine değindi.

Karamehmet “IMF daha azını söylüyor ama Türkiye’nin en az yüzde 4 büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.