Gündem
25 Ara 2015 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Mehmet Emin Karamehmet'e hapis şoku!

Kısa süre öncesine kadar Türkiye medyasının en önemli isimlerinden biri olan işadamı Mehmet Emin Karamehmet, 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı

Pamukbank'ın eski ortağı ve yönetim kurulu başkanı işadamı Mehmet Emin Karamehmet, 417 milyon 435 bin 580 TL'yi zimmetine geçirdiği gerekçesi ile 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi banka zararı ödendiği için Karamehmet'in yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı.

MEHMET EMİN KARAMEHMET'İN MEDYA MACERASI

Yine bu 90’ların parlak işadamının, medyaya girmesinin hikâyesini meclis komisyonuna anlatırken kullandığı ifadeler bu kanaati güçlendiriyor: “Basına girmem hatadır, çıkması da zor ama inşallah düzelteceğiz.”

İlk kez 1991’de Dinç Bilgin’in girdiği mali kriz sebebiyle Sabah’ın yüzde 10’una sahip oldu Karamehmet. Aslında ortak olma niyeti yokmuş. Mali destek olmuş ve ‘reklama sayalım’ demiş ama iş kaçınılmaz bir şekilde ortaklığa varmış. Daha sonra da yakın dostu Kemal Ilıcak 1993’te vefat edince onun oğlunun isteğiyle yine ‘reklamla ödeşelim’ diyerek medyaya mali destekte bulunmuş. Emin Şirin, sonra da ‘kolejden abimdir’ dediği Özer Çiller’in araya girmesiyle Erol Aksoy’un gazetesinin yarısını almış. Hep alacağını reklama sayıp medya işinden kaçmak istediğini ama üzerine kaldığını söylüyor. Günlük politikaya karışmadığını anlatıyor. Fakat günlük politikaların kendisiyle çokça uğraştığını yaşadıklarından anlıyoruz. Ergenekon davalarında da adı geçiyor Karamehmet’in. İlginçtir Ergenekon’u görmezden gelmek, itibarsızlaştırmak gayretindeki gazetecilerin iş Karamehmet’e gelince, ‘Derin devletle görüşmüş, bankasına el konulmaması için Ergenekon’dan destek istemiş, Pamukbank’a el koyulacağı sırada biri asker, iki kişi TMSF başkanının odasını basıp tehdit etmiş, 17 Aralık 2013’te Levent Ersöz ile görüşmüş’ haberleri yaptı. Özellikle Doğan Grubu’nda bu yönde haberlerin çıkması, Aydın Doğan’ın en güçlü rakibinden kurtulmak için yaptırdığı yorumlarına sebep oldu.