Televizyon
12 Mayıs 2020 09:15 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2020 12:19

Mehmet Ceyhan'dan korkutan sözler! "İstanbul'da her 200 kişiden 3'ünde virüs var!"

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan İstanbullulara şok bir uyarı geldi. İstanbul'da mevcut veriler ışığında İstanbul'da her 200 kişiden 3'ünde virüs olduğunu belirten Prof. Ceyhan, bu durumunu özellikle kalabalık yerlerde virüsün hızla yayılma riskini doğurduğunu söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın konuğu olan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyonu Ana Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de koronavirüs bulaşan kişi sayısının 400 bin olduğunu söyledi. 

Test kriteri Türkiye gibi olan ülkelere bakıldığında her vaka başına toplam 9 bilinmeyen enfekte kişi bulunduğunun altını çizen Ceyhan, buna göre ülkemizde de en az 400 bin Kovid-19'lu olduğunu söyledi. 

Bu kişilerin 10'da 9'unun virüs taşıdığından haberdar olmadığının altını çizen Ceyhan, bu nedenle tedbir de almadıklarını belirtti. 

Ceyhan futbol takımlarında yapılan testlerde 2-3 virüs taşıyan kişi tespit edilmesinin de bunu doğruladığını ifade etti. 

Virüs taşıyanların 150 bin kadarının İstanbul'da yaşadığını ifade eden Ceyhan, bunun da her yüz kişide 1,6 koronavirüs pozitif kişi anlamına geldiğini belirtti. Buna göre İstanbul'da her 200 kişiden 3'ünün enfekte olduğunu vurgulayan Ceyhan, AVM gibi kalabalık yerlerde her an virüs taşıyan bir kişi ile karşılaşma riskinin çok fazla olduğu uyarısında bulundu. 

Riskin çok büyük olduğunu vurgulayan Prof. Ceyhan, "Bunlar daha çok dolaşmaya başlarsa, insanlarla temas etmeye başlarsa vaka sayıları çok artabilir" dedi.