Medya
29 Ara 2019 12:49 Son Güncelleme: 29 Ara 2019 13:23

Mehmet Barlas'tan gazetecilere verilen hapis cezalarına tepki! "Önüne gelenin cezalandırıldığı..."

Sözcü gazetesine açılan 'FETÖ' davasında aralarında Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da bulunduğu 7 kişiye hapis cezası verildi.

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, gazetecilere yazdığı yazılar nedeniyle hapis cezası verilmesine ilişkin “Kendilerini topluma bir dini cemaat olarak sunan dışarıdan güdümlü bir örgütün bu ülkeye yaptığı kötülüklerin izleri hala tam silinemedi. Ve şimdi sanki bu örgütle bağlantılılarmış gibi önüne gelenin cezalandırıldığı günleri yaşıyoruz” görüşünü savundu.

Barlas yazısında, “Gazetecilere yazılarından ötürü hapis cezası gelince, bundan mutluluk duyan gazete yazarı var mıdır ki? Özgürlükleri kısıtlanan meslektaşlarla dayanışmanın sebebi, en azından ‘Ya sıra bana da gelirse’ endişesinden de kaynaklanabilir” ifadesini kullandı.

Barlas yazısında şu düşünceleri dile getirdi:

“Aklı başında ve sorumlu kesimler bu yaşanılanlardan ders almalıdır. Bu kesimler ülkeyi kinden, nefretten ve kamplaşmadan uzak tutmak için aklın gereği olan davranışları sergilemelidirler. Yönetenler de güle yüzlü olmaktan asla uzak durmamalıdırlar”

Yazının tamamını okumak için tıklayın...