Medya
10 Haz 2020 11:04 Son Güncelleme: 10 Haz 2020 11:07

Mehmet Barlas'tan dikkat çeken yorum: Troller ülkeyi yerden yere vuruyorsa...

Sabah başyazarı Mehmet Barlas bugünkü yazısında "Sosyal medyadaki troller muhalefet adına ülkeyi yerden yere vuruyorlarsa, anlayın ki ülkeniz gerçekten gelişmiştir" diye yazdı.

"Bir ülkenin ne kadar geliştiğini anlamanın yolları vardır... " ifadeleriyle söze başlayan Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısına ilişkin medyaya yansıyan haberleri hatırlatarak "Bugün Suudi Arabistan yahut Mısır veya Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olsaydınız ve ülkenizde bizimkine benzer bir kabine toplantısı yapılsaydı, acaba ne tür beklentiler içinde olurdunuz?" diye sordu.

Barlas sözlerinin devamında  "Geri kalmışlık" başlığının altında  şu yoruma yer verdi: 

"Bırakın bu gerçekten gelişmemiş üç ülke vatandaşlarının beklentilerini...

Acaba Suudi Veliahdı'nın hangi ayıbı kapatılacak veya Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başbakanı Londra'ya kaçan eşinin peşinden kiralık katiller gönderdi mi? Bu tür meraklarınız olurdu." 

Gelişmişlik düzeyine de Amerika örneğini veren Barlas bir ABD vatandaşının benzer bir toplantı sonunda "beklentilerini" şu sözlerle aktardı: "Beyaz Saray'daki önemli bir toplantıdan ne tür kararlar çıkmasını beklerdiniz? Mesela Genelkurmay Başkanı ayaklanmacılara müdahale etmemek için Başkan Trump'la acaba kavga edecek mi?" 

Türkiye'nin gelişmişlik sürecine girmeyi hayal ettiği dönemlerle bugünün farkının açık olduğunu belirten Barlas, "Hele sosyal medyadaki troller muhalefet adına ülkeyi yerden yere vuruyorlarsa, anlayın ki ülkeniz gerçekten gelişmiştir." ifadelerini kullandı.