Politika
05 Nis 2023 14:07 Son Güncelleme: 05 Nis 2023 14:10

Mehmet Barlas’tan çarpıcı ‘iç savaş’ uyarısı! Seçim gecesine dikkat çekti…

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça iktidar çevrelerinden gelen ‘iç savaş senaryosu ve uyarı’ları artışa geçti. Mehmet Barlas da bugün, seçim gecesine dikkat çekerek bu yönde bazı iddialar öne sürdü.

Yaklaşan seçimler nedeniyle adaylar, partiler, ittifaklar üzerinden kamuoyunda siyasi tartışmalar gittikçe artıyor. Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas bugün yazısında Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK terör örgütüyle “işbirliği” halinde olduğunu öne sürerek Erdoğan’ın seçimleri kazanması halinde küresel güçlerin “iç savaş senaryosunu” devreye sokacağını ileri sürdü.

Mehmet Barlas yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu ise Türkiye düşmanlarını, küresel efendilerini, FETÖ'yü ve PKK'yı yanına alarak iktidarı ele geçireceğini zannediyor. Türkiye'yi komşularına düşman haline getirmeye çalışan ABD yönetimi ise Kılıçdaroğlu'na açık destek veriyor. Zaten bu desteği ABD Başkanı Biden çok uzun süre önce açıklamıştı.”

‘KEMAL BEY TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR’

“7'li koalisyon masasıyla işbirliği yaparak Türkiye'ye diz çöktürmek için ellerinden gelen her yönteme başvuracaklar. İç savaş çıkararak Türkiye'yi bölmek de buna dâhil. 14 Mayıs'a kadar silah bıraktığını açıklayan PKK elebaşı Bese Hozat, seçim gecesi yeniden durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.

Kimsenin dikkatini çekmedi ama burada çok açık bir tehdit var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Kılıçdaroğlu'nun kazanamaması durumunda ABD'nin taşeron örgütü PKK, yeniden saldırıya geçeceğini açıklıyor. Bu bile tek başına terör örgütü ile CHP arasındaki işbirliğinin itirafı olarak kabul edilebilir.

PKK böyle açıklamalar yapar da Kemal Bey boş durur mu? O da Türk ordusuna sesleniyor ve "Kimseyi dinlemeyin" diyor. Ne söylediğinin farkında bile değil. Çok açık bir şekilde Türk ordusundaki hiyerarşiyi hedef alıyor. Defalarca bürokrasiyi tehdit eden Kılıçdaroğlu şimdi Türk ordusu üzerinden tehlikeli hamleler yapıyor. Bu hamleler, PKK'nın ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yarar?”

“PROVOKASYONLAR YAPABİLİRLER”

Seçim günü olan 14 Mayıs’a dikkat edilmesi gerektiğini öne süren Barlas, “Önümüzdeki bu 40 gün çok önemli. Şeytanın bile aklına gelmeyecek provokasyonlar yapabilirler. Seçimleri kaybeden küresel güçler, 14 Mayıs gecesi iç savaş senaryoları dâhil her türlü oyunu sahneye koyabilirler. Bu konuda çok dikkatli olunmalı” dedi.