Medya
20 Mayıs 2021 08:02 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2021 10:40

Mehmet Barlas'tan Akşener'in 'Netanyahu' benzetmesine eleştiri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Erdoğan'a yaptığı Netanyahu benzetmesine bir tepki de Mehmet Barlas'tan geldi.

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan, Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı” şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Meral Akşener'in imajını yerle bir ettiğini söyleyen Barlas, "Tansu Çiller'in başbakanlığında Meral Akşener, İçişleri Bakanı'ydı. Onu Özer Çiller'in elini öperken gördüğümde, "Büyüklerine saygılı bir insan" olarak nitelemiştim. Ama önceki gün bu imajını yerle bir eden bir benzetme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Netanyahu'ya benzetti... "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu" diye bir cümle kurdu." ifadelerini kullandı.

Eleştirilerine 'size yakışmadı' diye devam eden Barlas, "Olmadı Meral Hanım. Size yakışmadı. Ne demek, 'Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu' demek? Bu başta Filistin davasına sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir haksızlıktır." Bir gün bir siyasetçi de kalkıp "Bu Meral Akşener, Marine Le Pen'in Türkiye versiyonudur" derse ne olacak acaba?" şeklinde yazısına devam etti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN