Medya
01 Nis 2019 15:30 Son Güncelleme: 01 Nis 2019 15:41

Mehmet Barlas'ın İstanbul seçim sonuçları yazısı gündem oldu

İstanbul seçim sonuçları üzerine dün geceki verilere dayanarak Binali Yıldırım kazandı diye yazan Mehmet Barlas gündem oldu.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, İstanbul seçimlerine ilişkin yazısını Anadolu Ajansı'nın 23.20'de dondurduğu tabloya dayanak yazınca bugün günün konusu oldu. Twitterda herkesin konuştuğu yazısında Barlas, İstanbul seçiminin galibinin Binali Yıldırım olduğunu satırlara döktü. 

YSK açıklamasını beklemeden yazıyı kaleme alan Mehmet Barlas ters köşeye yatınca sosyal medyanın diline düştü. 

İşte Mehmet Barlas'ın o satırları:

-"Dün yapılan yerel yönetim seçimlerinin ortaya koyduğu gerçekler, bundan sonraki siyasi yaşamı etkileyecektir.Bu seçimler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi ağırlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Özellikle seçim kampanyasının son gününde İstanbul'un değişik semtlerinde yaptığı mitinglerin nedeni iyice anlaşılmıştır. Cumhurbaşkanı bu şekilde küskün konumundaki AK Partililerin sandığa gitmelerini sağlamıştır. 

İstanbul'da Binali Yıldırım'ın Belediye Başkanı seçilmesi, belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları ile gerçek olmuştur.

Erdoğan'ın bilinci

Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimleri bir genel seçim havasına çevirerek özellikle Güneydoğu'daki HDP oylarının yönünü değiştirmiştir. Şırnak'ın AK Partitarafından kazanılması bile başlı başına bir olaydır. Ama bu arada Ankara'nın Milliyetçi Cephe adayı Mansur Yavaş'a kaybedilmesi, Cumhur İttifakı açısından oldukça ağır bir hasardır.