Medya
18 Ağu 2015 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Mehmet Barlas'ın bu yazısı tartışma yaratacak! Sorunu Erdoğan olarak görenler siyasi sapık

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin sorununu Erdoğan olarak görenleri ‘siyasi sapık’ ilan etti.

Programına konuk ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Birlikte olunduğu zaman bal gibi tatlı bir adamsınız” diyen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin sorununu Erdoğan olarak görenleri ‘siyasi sapık’ ilan etti.

‘Bu adamlar’

Bugünkü yazısında Türkiye’nin ‘Güneydoğu sorunu’, ‘Kıbrıs sorunu’, ‘işsizlik’, ‘eğitimdeki darboğazlar’ gibi birçok sorununun çözülmeyi beklediğini, Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki problemlere de komşu olduğunu yazan Barlas, tüm bu sorunların çözümünde adres olarak da Erdoğan’ı gösterdi.

Barlas, ‘kargaşa’ olarak nitelendirdiği Türkiye’nin durumuna ‘sırtlarında yumurta küfesi olmayan birtakım sorumsuzlar ve kifayetsiz muhterisler’ diye nitelendirenlerin sadece Tayyip Erdoğan takıntılarıyla yaklaştığını öne sürüp bunun adının da ‘siyasi sapıklık’ olduğunu savundu.

“Bu sapıklığın ülkeye hizmet etmeye çalışan tüm seçilmişleri hedef aldığını Adnan Menderes’e ve daha sonra da Turgut Özal’a çektirilenlerde de gördük” diyen Barlas, devamında şunları yazdı: “Şimdi de “Tek sorun Erdoğan” diyenleri görmüyor muyuz? Ülkeye ve topluma Erdoğan’ın yaptığı hizmetlerin milyonda biri kadar katkısı olmayan bu adamların takıntıları, işin kötüsü PKK teröristlerini de cesaretlendiriyor.”

Peş peşe devam etti: ‘Değerleri sıfır’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partilerle yaptığı koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda, erken seçimi desteklediği bilinen Erdoğan’a türlü methiyelerin düzüldüğü yazıda, Erdoğan muhalifleri sert eleştirilerin hedefi oldu.

Barlas, “Bereket bu adamların tümünün kıymet- i harbiyesi, Erdoğan’ın halktan aldığı destek karşısında sıfır değer taşımakta… Bunların durgun beyinlerindeki hastalıklı fırtınaların, ne Türk toplumunun yarına doğru ilerlemesini, ne de Erdoğan’ın hizmete dönük vizyonunu etkilemesi mümkün” diye yazdı.

Barlas, yazısında Erdoğan’ı ‘ülkenin ve dünyanın dinamik yapısı içinde sorunlara çözüm üretmeye çalışan kişi’ olarak nitelendirmeyi de ihmal etmedi.