Gündem
04 Eki 2012 22:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

MEHMET BARLAS KOMİSYONDA SORDU; ZAFER MUTLU PATRONUNDAN NASIL DAHA ZENGİN OLDU?

28 Şubat Alt Komisyonu Sabah yazarı Mehmet Barlas ve eşi Canan Barlas'ı dinledi.

Mehmet Ali Birand, Fehmi Koru, Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge gibi bir çok ismin ifade verdiği 28 Şubat Alt Komisyonu bu kez Sabah yazarı Mehmet Barlas ve eşi Canan Barlas’ı dinledi.

Gazeteci yazar Mehmet Barlas, 28 Şubat Alt Komisyonu’ndaki ifadesinde “Patrondan daha zengin çalışan nasıl oluyor?” diye sordu.

BARLAS’TAN İLGİNÇ SORU: ZAFER MUTLU NASIL VATAN’IN PATRONU OLDU?

TBMM Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, dönemin mağdur gazetecileri Mehmet Barlas ve Canan Barlas’ı dinledi. Mehmet Barlas komisyondaki konuşmasında, “Patrondan daha zengin çalışan nasıl oluyor?” dedi. Barlas, “Zafer Mutlu şu anda varlıklı bir insan. Dinç Bilgin, galiba yoksul, öyle görünüyor. Bu nasıl oluyor? Patrondan daha zengin çalışan nasıl oluyor? Dinç Bilgin, hapse girdi, malına el kondu. Ama Zafer Mutlu, Vatan gazetesinin patronu oldu. Bu nasıl oldu?” diye konuştu.

HALK DARBE İŞBİRLİKÇİLERİNİ BARAJIN ALTINDA BIRAKIYOR

Askeri darbelerin siyasi ayağının neresi olduğu sorusuna en sağlıklı cevabın sandıkta halk tarafından verildiğini kaydeden Barlas, “Askeri darbelerden sonra yapılan seçimlerde halk ’darbecilerle kim iş birliği’ yaptıysa onu barajın altında bırakıyor. Siz 1999 ve 2002 seçimlerine baktığınızda, aldığınız sonuçlardan kimlerin darbe ile işbirliği yaptığını halkın verdiği onay şeklinde görürsünüz.” dedi.

’DEMİREL, DEVRİLECEĞİME BEN DEVİREYİM DEDİ’

Bir komisyon üyesinin, ’Süleyman Demirel bu işin neresindeydi?’ şeklindeki sorusu üzerine Barlas, “Benim gördüğüm, 1965-1971 arasındaki Demirel çok farklı bir insandı. Türkiye’nin önünü açmaya çalışan bir insandı. Fakat o kadar büyük haksızlıklara uğradı ki… Öyle ayak oyunlarına maruz kaldı ki, daha sonra kendisini o dönem yıpratanlar gibi olmayı tercih etti. 28 Şubat’ta da, ‘Bu sefer devrileceğime, ben devireyim’ dedi. Darbeye göre göre bilendi.” şeklinde konuştu.

ERBAKAN, SUSURLUK’TAKİ TARİHİ HATASININ BEDELİNİ ÖDEDİ

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın Susurluk Soruşturması’nın üstüne gitmemesinin hata olduğunu söyleyen Barlas, “Susurluk soruşturmasının üstüne gitseydi, onu deviren 28 Şubat olmazdı. Tarihi hatasını çok ağır bir şekilde ödedi.” dedi.

Komisyon, Mehmet Barlas –Canan Barlas’tan sonra Bayram Meral’i dinledi.