Medya
28 Ara 2021 09:52 Son Güncelleme: 28 Ara 2021 09:57

Mehmet Barlas bomba önerisini açıkladı! "Kazıklar dayanılır gibi değil"

Döviz kurlarının düşmesine rağmen inişi etiketlere yansıtmayan tüccarlara tepki gösteren Mehmet Barlas, kurallara uymayanlara hapis cezası öngören "Milli Koruma Kanunu"nun çıkartılması önerisinde bulundu.

Dolar ve euro kuru çakıldı ama fahiş fiyatlar olduğu gibi duruyor. Tüketiciler isyanlarda. Döviz yükselirken artan market etiketleri, döviz hızla düşerken inişe geçişte çok yavaş hareket ediyor.

Fiyatları indirmeyenlere karşı Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın önerisi konuşuluyor.

Hapis cezasını gündeme getiren Barlas, "Kazıkçı tüccarlar" başlıklı yazısında "Cumhuriyet döneminde ise devlet bu işe daha bilinçli el koydu ve "Milli Koruma Kanunu" çıkartılarak her maddenin fiyatını devlet belirlemeye başladı. Bu yasayı çiğneyenlere hapis cezaları verildi." ifadelerine yer verdi. 

"KAZIKLAR DAYANILIR GİBİ DEĞİL"

Devletin fahiş fiyat meselesini daha sert ve ciddi biçimde ele aldığını yazan Barlas, bu kesimin devletin kestiği para cezalarını göze aldığını belirterek, çarpıcı önerisini paylaştı:

"Vatandaş olarak çarşıyı, pazarı gezdiğimiz zaman anormal uyumsuzluklar hemen göze çarpıyor. Yani et fiyatından başlayıp süte kadar uzanan ürün yelpazesinde vatandaşa yönelmiş kazıklar dayanılır gibi değil.

Peki bu fahiş fiyatlarla nasıl mücadele edilecek?

Sanırım Türkiye'yi yeni bir Milli Koruma Kanunu bekliyor. Ve buna da pek az kimse itiraz edecek."