Gündem
27 Eki 2015 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Mehmet Baransu'nun yargılandığı davada flaş gelişme!

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun yargılandığı davanın yeni duruşması yapıldı.

Gazeteci Mehmet Baransu'nun, CHP İstanbul Milletvekili, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'le ilgili yazdığı köşe yazısı nedeniyle "basın yoluyla iftira" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Baransu ve avukatı mazeret bildirerek katılmazken, duruşmada Dursun Çiçek hazır bulundu.

Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Çiçek, Baransu'nun bir dahaki celse duruşmada hazır edilerek çapraz sorguya alınmasını talep etti.

Baransu tarafından mağdur edildiğini savunan Çiçek, "Gerek mahkemedeki davalarda gerekse paralel yapı davalarında çok şey bildiği kanaatindeyim. Kendisi 6 yıl mağduriyetimize neden olmuştur. İrtica ile mücadele eylem planı denen sahte yazıyı soruşturma dosyasına temin ederek yayınlamış ve yıllarca cezaevinde kalarak mağdur olmama sebebiyet vermiştir. Şahsımı darbeci, cuntacı olarak göstermiştir. Bu nedenle maddi, manevi zarar gördüm" dedi.

Çiçek, söz konusu soruşturma dosyasında gizlilik kararı olmasına rağmen Baransu'nun bu delilleri soruşturma dosyasından ne şekilde aldığının araştırılmasını da talep dedi..

Mahkeme, Baransu'nun duruşma tarihinde SEGBİS yöntemiyle ifadesinin alınması için Silivri Cezaevi'ne müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Konuya ilişkin hazırlanan iddianamede, Baransu'nun Taraf Gazetesi'nde 2011 yılında "Albayın Sahtekarlığı" ve "Parmak deyip geçmemek gerekiyor" başlıklı köşe yazıları yazdığı anlatılıyor.

İddianamede, Baransu'nun "basın yoluyla iftira" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Emekli Albay Dursun Çiçek

Dava sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Mehmet Baransu'nun gazetecilik yaptığına inanmadığını söyledi.

Baransu'nun Taraf Gazetesi'nde bu davaların tetikçisi olarak görev aldığını savunan Çiçek, şunları kaydetti:

"Şu an basın yoluyla hakaret ve gizliliğin ihlali olmak üzere 2 ayrı dosyada sanık olarak yargılanıyor. Biz çapraz sorguyla kendilerine sorular sormak istiyoruz. O taklit imzalı sahte planı kimden aldı, kim üretti? Bu davalardaki sahte dijital verileri, elindeki valizi kimden aldığını henüz açıklamadı. Ama bunları açıklamak zorunda. Adalete yardımcı olacağına ve suç ortaklarını açıklayacağına inanıyoruz. Bunu açıklayıncaya kadar da peşinde olmaya devam edeceğiz."