Gündem
27 Ara 2010 07:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

MEHMET BARANSU'DAN ŞOK İFADE; ÇOK GİZLİ BELGELERİ YAKMIŞ!

Mehmet Baransu'nun askeri savcılıkta verdiği ifadede, gizli belgeleri imha ettiğini söylediği öğrenildi..

Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili olarak haber kaynağı tarafından kendisine teslim edilen belgelerin bir kısmını, Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar’a teslim eden Taraf muhabiri Mehmet Baransu’nun bu belgeler arasında bulunan ve üzerinde "çok gizli" damgası bulunan bazı belgeleri de savcılığa vermeyip sorumluluk doğuracağı için imha ettiği öğrenildi.

BAŞKA BİR SORUŞTURMA İÇİN SELİMİYE’DEYDİ

Gazeteport’tan İhsan Demir’in haberine göre, Mehmet Baransu’nun, 26 Şubat 2010 tarihinde bir soruşturma için Selimiye’de bulunan 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığında bulunduğu sırada, Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili olarak Askeri Savcı Hakim Albay Bülent Münger tarafından başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında ifadesi alındı.

Mehmet Baransu iddialarla ilgili soruşturma açan askeri savcı Bülent Münger’e ifade verdi. Baransu ifadesinde Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili belgelerin kendisine emekli olduğunu tahmin ettiği bir asker tarafından teslim edildiğini söyledi.

Baransu’nun emekli bir asker olduğunu tahmin ettiği haber kaynağı tarafından bir bavul içinde kendisine teslim edilen Balyoz Darbe Planı ile ilgili olduğunu belirttiği belgelerin tamamını soruşturmayı yürüten savcıya vermediği, savcıdan gizlediği ve üzerinde "çok gizli" olduğunu ileri sürdüğü bazı belgeleri sorumluluk doğuracağı için imha ettiğini söylediği öğrenildi.