Medya
13 Ağu 2012 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

MEHMET BARANSU'DAN FEHMİ KORU'YA YANIT ''GENELKURMAY YALAN SÖYLÜYOR''

Sadece şunu söyleyeyim. Haritalar, belgeler, radar kayıtları nerede Fehmi Abi? Niçin açıklanamıyor?

Fehmi Koru, dün köşesinde Taraf gazetesinin Suriye'de düşen Türk F-4 jetiyle ilgili haberini sert bir şekilde eleştirmişti.

‘Yeni gazetecilik’ bu olsa gerek: Ortalığı ayağa kaldıracak bir iddiayı haberi doğrulaması gereken kaynakların hiçbiriyle görüşmeden yayınla, tekzip geldiğinde ısrara devam et... Kusura bakmayın, ama ‘yeni’ olsa bile bilinen ‘gazetecilik’ tanımları dışında kalan bir ‘tür’ bu..." diyen Koru'ya bugün Taraf muhabiri Mehmet Baransu köşesinden yanıt verdi:

"Çok saygı duyduğum ve değer verdiğim Fehmi Koru üstadım, Taraf'ın son üç günkü Suriye haberlerini "yeni gazetecilik" diyerek eleştirmiş.

Sadece şunu söyleyeyim. Haritalar, belgeler, radar kayıtları nerede Fehmi Abi? Niçin açıklanamıyor? Biz Genelkurmay'ın "yalanlama, açıklama" adı altında çok yalan söylediğine şahit olduk.

Son beş yılımız bu mücadeleyle geçti. Yazdığım haberin kaynaklarına gelince; asker ve de AK Partili ÜST düzey yetkililer.

Sayın Cumhurbaşkanı'na çok yakınsınız. Hava Kuvvetleri Komutanı'na neler söylediğini sanırım size anlatır? Sizden de artık biz öğreniriz.